Vereséggel rajtolt a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában: Pintér Attila együttese vasárnap este a Groupama Arénában 2-1-re kikapott az északír csapattól.

A nemzeti csapat történetének 400. hazai mérkőzésén a rendkívül ötlettelenül futballozó magyarok a 75. percben a szünetben csereként pályára lépett Priskin Tamás fejesgóljával szerezték meg a vezetést, a vendégek azonban hat perccel később Niall McGinn találatával egyenlítettek, majd a 88. percben Kyle Lafferty révén megszerezték a győztes gólt. Az északírek ezzel történetük során először győzték le a magyar válogatottat.

A magyar válogatott, amelynek kispadján Pintér Attilának ez volt az első tétmérkőzése, legközelebb október 11-én Románia vendégeként lép pályára.

Történelmi vereséggel rajtolt a Pintér-csapat

Pintér Attila szövetségi kapitány kudarcról beszélt a lefújás után:

"Sajnálom a szurkolóinkat, 1-0-ás vezetés után kudarcnak érzem ezt az eredményt. Ki kell elemeznünk a látottakat, és tanulnunk kell belőle, hiszen ez egy hosszú sorozat. Ilyen hibákat nem lenne szabad elkövetni. Nagyjából hetven percig mi domináltunk, de valamiért innen újra lefelé ment a csapat teljesítménye" – nyilatkozta a szakvezető, aki szerint a 70. perc után kiütközött, hogy a riválisnál hét olyan futballista is van, akik a Premier League-ben játszanak, míg a magyaroknál ilyen nincs, ráadásul Lipták Zoltán sérülése miatt az utolsó percekre emberhátrányba került a gárda.

Pintér szerint szervezetten futballozott a csapat, ugyanakkor sok téren javulni kell ahhoz, hogy legyen esély kijutni a franciaországi kontinensviadalra. A tréner elmondta, rengeteg volt a felívelt labda, ami nagy hiba volt, ugyanis nem ezt beszélték meg előzetesen.

Michael O'Neill, az északír válogatott szövetségi kapitánya büszkén tekintett vissza a meccsre:

"Nemcsak az eredményre, hanem a csapat teljesítményére is büszke vagyok. Jól működött az előre eltervezett taktikánk, fantasztikus este volt, nem gondoltuk volna, hogy három ponttal távozhatunk Magyarországról. A hazaiakon nagy volt nyomás, ezt tudtuk kihasználni a végén, és győzelemre játszottunk" – mondta a tréner, hozzátéve, hogy a legfontosabb feladatot, Dzsudzsák Balázs semlegesítését megoldották. A kapitány szerint ennek a győzelemnek köszönhetően elhiszik, hogy a többi csoportellenfél otthonában is tudnak majd pontokat szerezni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Bástya Elvtárs: A Nagyszénási strandot Fetser tette még tönkre.
Bástya Elvtárs
@szandokan: IGEN! Akkor meg mi mutassuk meg, hogy jobbak vagyunk náluk!
mariaberta
Nálunk már minden nemzeti vagy történelmi. Történelmi ha veszítünk, történelmi, ha egyszer végre nyerünk, DE EGYÉBKÉNT, / mert ez a szöveg divat mostanában/ de egyébként./
Hellcat
Nagyon pörgős játék volt...hamar lement...egykettőre kikaptunk...megérte telenyomni a focit pénzzel.
Strong
nos az északír csapat igen erős, kemény diónak bizonyult számunkra..

kereshetnénk már egy olyan csapatot, akit meg is tudunk verni...
pesti
A focit nem csak szeretni kell.A focihoz tudás,erkölcs,hazafiasság,küzdés is szükséges.Ha ez nincs,akkor a szeretet nem segít ,esetleg a seggit lehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.