Csütörtökön bemutatták az új diósgyőri stadion látványterveit. A résztvevők szerint 6,5 milliárd forintból Kelet-Közép-Európa legnagyobb sportkomplexuma épül Miskolcon.

Már nemcsak stadionrekonstrukcióról van szó Miskolcon, közelebbről Diósgyőrben, hanem egy sportkomplexum fejlesztését jelentette be Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón, amelyen a DVTK-stadion rekonstrukciós terveiről számoltak be.

Újabb stadion épül 6,5 milliárdból :DDDD

A polgármester úgy fogalmazott, a stadionrekonstrukcióra rendelkezésre álló forráson túl – ennek a támogatási szerződése már kész – van egy másik fejlesztési lehetőség, amelynek keretében a DVTK utánpótlás akadémiáját alakítják ki a stadion mellett, kétmilliárd forintért. Elmondta: a város közgyűlése 300 millió forintos tőkeemelésről döntött, hogy a kétmilliárdos fejlesztést meg tudják valósítani.

"Ezzel pedig a sportkomplexumra fordítható összeg megemelkedik négy és félmilliárdról hat és félmilliárdra" – hangsúlyozta Kriza Ákos, hozzátéve, így megnyílik a lehetőség, hogy az utánpótlás-nevelés is megfelelő keretek között történjen Diósgyőrben. Jelezte, az idén már körülbelül 600 millió forintot költött a város futballra, a környezet kialakítására és a csapat működésére.

Rangos nemzetközi mérkőzések

Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos bemutatta a látványterveket. Úgy fogalmazott, mivel Diósgyőrnek igen erős a szurkolótábora, a hazai ultrákat külön, kiemelten kezelik, kikérik véleményüket. Elmondta, egy nagyjából 15 ezer férőhelyes létesítménnyel gazdagodik Miskolc. A stadion az UEFA IV-es kategóriába tartozik majd, így rangos nemzetközi mérkőzések, például Bajnokok Ligája csoportmeccsek megrendezésére is alkalmas lesz. A lelátó a pályához rendkívül közel helyezkedik el, és teljesen fedett lesz. A multifunkcionális stadionban a tervek szerint a klub múzeuma és szurkolói boltja is helyet kap.

"A látványtervek után hamarosan elkészülhetnek a kiviteli tervek, majd jövő májusban, a bajnokság végén indulhat az építkezés. A kivitelezési idő nagyjából egy év, vagyis a jelenlegi számítások szerint 2016 nyarán vehetik birtokba a miskolciak a város új stadionját" – ismertette a menetrendet Vígh László.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
@1magyar: EMBERTELENSÉGET is írhattál volna,de igazad van ez már beteges mánia erőszakos kiterjesztése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
A stadion,rosszabb "beruházás",mint egy autó vásárlása- amely szintén gyorsan amortálódik- ,de legalább munkavállalásban,munkavégzésben,vállalkozásban ...lehet hasznosítani.A stadion viszi a pénzt a megvalósításnál,és az üzemeltetésnél.Pénzt nem termel,munkahelyeket nem teremt,ezáltal nem növeli az állam bevételeit se.Ezek nem megtérülő beruházások,melyek Orbán megamániáját elégítik ki.A stadionok az ő piramisai.ILyen önző ,másokat semmibevevő cinikus ember jutott Magyarországnak,miniszterelnöknek.
Törölt felhasználó
Az normális, hogy ha egy kórházba beteszem a lábamat szétnêzek és a rohadt falak, érzéketlenné vált orvosok, bunkó nővrek láttán azzonnal a 200 milliárdnyi stadion jut eszembe. Hát normális ez tahó elmebeteg állat... ? Tényleg van ember, akibezt ebben formában jónak látja..Szerintem már a fideszben is összesúgnak a háta mögött, hogy elvesztette a józan itélőképességét. Megörültél Viktor ez màr biztos..!
aloe
..igen...és még fognak épülni...és utak épülnek...és az alsósok 60 %-ka ingyen tankönyvből tanul...igen...igen...városomban a korház ugy megujjul,hogy mindenki csak nézhet. ..és igen,,,minden közvéleménynél fidesz a vezető ...és toronymagasan...és rezsicsökkentést továbbiak köveznek...és egyre többen dolgoznak...és akinek ez nem tetszik...elhúzhat ganézni ausztriába ...a sógorok aljamunkáját elvégezni...de 3000 euróér...rajta..tessenek menni...a mostani balliberális söpredék 20 évig sem heveri ki ezt a 3 vereséget ami okt. 12-én fog bekövetkezni...
aloe
@Mobil123: figyelj pubi...20 évig lesz jobboldali kotrmánya az országnak...vágod???
ez a baloldali söperedék látod miire képes...semmire...és semmire...ennyi...utálhatsz nyugodtan...neked lesz rossz a közérzered...de tudod mit ...meg is érdemled...
Mobil123
@aloe: Mi van "Tavaszi" visszaengedtek???:-))) pontok., vesszők sorozata és az aljadék dumád jön ? de érdemben hozzászólás nem !! Egy senki vagy aki mostanra gondolom 80 éves lettél már (bár csodálkozom hogy még élsz mert ugye februárban 66 voltál majd következő hónapban 67 majd így tovább) Ja és hogy élsz meg a rokkatnnyuggerből?? Nem halsz éhen?? Kár az ilyen alakot eltartanunk . Állj neki és ásd meg a gödrödet és ugorj egy hasast bele ígérem elmegyek rád dobálom a földet nehogy megégessen a nap vagy a varjúk ki ne szedjék szemed:-)
Te olyan ostoba vagy hogy hihetetlen!
És ne fájjon az agyad az én közérzetem miatt mert az megfelelő a szarházi pártod nélkül is.
De te összefogod fosni magad a következő 20 évben. Keresd meg a magaddal egy szinten lévő ( a béka segge alatt 33 emelt mélyen !) alpári fajodat és velük csevegj.
silber13
@aloe: 16:48-ra @aloe-@tavaszi! Hű vagy önmagadhoz, a helyesírásod még most is egy katasztrófa!, ismét hozsannázol a "városod" kórházáról, emlegetsz mindenféle beruházási marhaságot, és még mindig " söpredék " a baloldalra szavazó. Apropó, egy kérdés, ha megengeded! Most momentán hány évesnek tetszik lenni! Csak kérlek " hazudj, valami elfogadhatót" és ne váltogasd havonta a dátumot!:-)))) Jajj és most mi vagy? Cégtulajdonos,, vagy netán közmunkás? Érdekelne a sorsod alakulása!:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.