Eszméletlen állapotban vitték kórházba a francia Jules Bianchit, aki súlyos balesetet szenvedett vasárnap a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján.

Az FIA hivatalos közleménye szerint azonnal életmentő műtétet hajtottak végre a versenyzőn, aki a Japán Nagydíj 42. körében csúszott bele egy traktorba, amelyik éppen egy másik versenyautó mentésén dolgozott. A futamot azonnal leintették, miközben Bianchit rohamkocsival kórházba szállították.

Intenzíven kezelik, kritikus Bianchi állapota

A FIA később közleményben jelezte, hogy a CT-vizsgálat súlyos fejsérülést mutatott ki, így műteni kellett a pilótát. Az operáció után nem kellett lélegeztetőgépre tenni Bianchit, aki saját erejéből lélegzik – írja a Sportgéza.

Az FIA tájékoztatása szerint jelenleg az intenzív osztályon kezelik és figyelik a versenyzőt. Azt írják, hogy a kórház illetékesei azonnal tájékoztatják a közvéleményt, amint változás áll be az állapotában.

Közben a Twitteren megjelent egy fotó, amelyen az látható, hogy abban a kanyarban, ahol a baleset történt, éppen a zöld zászlót lengetik, amikor még folyamatban volt az egy körrel korábban kicsúszott Sutil autójának mentése.

Intenzíven kezelik, kritikus Bianchi állapota

Persze a baleset vonalát éppen meghaladja az a pályabíró, akinél a zászló van, mégis elég közel helyezkedik ahhoz, hogy indokolatlannak lehessen nevezni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Amilyenek az időjárási körülmények voltak! Hát az a csoda, hogy megúszták a versenyt ezzel az egy balesettel. Mielőbbi gyógyulást kívánok én is neki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Amilyenek az időjárási körülmények voltak! Hát az a csoda, hogy megúszták a versenyt ezzel az egy balesettel. Mielőbbi gyógyulást kívánok én is neki!
Jankó123
Remélem, mielőbb felgyógyul és újra versenyezhet!
Jobbulást kívánok neki!
nyanya001
szegény gyerek :((
Mielőbbi gyógyulást kívánok !
Dr. Felipe
Nem tudom mennyi tragédiának kell még bekövetkezni hogy végre bevezessék a zárt pilótafülkét.
Az F1 ben nincs megoldva a fej védelme. Gondoljunk csak Ayton Senna balesetére akit saját autójának leszakadó kereke ölt meg, vagy Felipe Massa Hungaroringi balesetére akit egy másik autóról leszakadó rugó talált fejbe és csak a szerencséjének köszönheti életét.
Úgy gondolom a zárt fülkéből Bianchi is sértetlenül szállt volna ki. Ha a vadászpilóták tudnak zárt pilótafülkében repülni akkor az F1 ben is lehet vezetni.
Legfőbb ellenérv a párásodás és a fülke túlmelegedése ami nevetséges érv mert nem hiszem el hogy ezeket nem lehetne kiküszöbölni.

Amúgy a zöld zászlót nem a kanyarban lengetik hanem a kanyart követő egyenesben ahol már újra lehetett gázt adni.
Főlökött
@Dr. Felipe: A pilótafülke a hermetikusságot biztosítja és nem a sérülés megelőzését. 4.000-4.500m felett olyan ritka a levegő, hogy ájuláshoz vezetne az ott tartózkodás, továbbá a nyomás is csökken.
Nem véletlen az maszk és a magassági ruha használata, a vadászgépeken. Illetve nem véletlen a helikopterek ezen magasságkorláta.

A balesettel kapcsolatosan az ott biztonsági feladatot ellátó személyzet, a vezetőséggel együtt nagyot hibázott, csak ezt hanyagolni szeretnék.
- Miért nem volt bent a felvezető autó ?
- Miért lengették a zöld zászlót ?
Mindezt azért kérdezem, mert a biztonsági sávban, amit azért alakítottak ki, hogy a versenyzők ne sérüljenek meg, egy idegen tárgy /egy mentéshez használt erőgép/ tartózkodott. Így, ebben a formában zöld jelzést adni felelőtlenség - meggondolatlanság volt és látható - tapasztalható, sajnos az eredménye.
Határozatlan, meggondolatlan döntések születtek a részükről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.