A magyar labdarúgó-válogatott Dárdai Pál új szövetségi kapitány bemutatkozó mérkőzésén 1-1-es döntetlent ért el a nagy rivális románok otthonában az Európa-bajnoki selejtezősorozat szombati játéknapján.

Az első félidőben nagy mezőnyfölényben futballozó hazaiak a 44. percben Raul Rusescu révén szereztek vezetést, a fordulást követően a 82. percben azonban Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból egyenlített.

Pontot szerzett a válogatott Romániában!

A magyar csapat ugyan továbbra is, immár 33 éve nem tudja legyőzni riválisát, azonban 1981 után nem kapott ki idegenben, ráadásul Dzsudzsák révén 1972 után szerzett újra gólt vendégként.

"Sajnos nem úgy kezdtünk, ahogyan azt elterveztük, de szerencsére nem kaptunk gólt ebben az időszakban" – kezdte értékelését Dárdai Pál szövetségi kapitány. A szakember szerint a románok nagyon kockázatos futballt játszottak, ugyanis elképesztő futómennyiségű játékot mutattak be, az pedig várható volt, hogy ezt nem fogják végig bírni. "Eldöntötték, hogy húsz-harminc perc alatt agyonvernek minket, de nem jöttek a gólok."

A tréner úgy vélte, az elmúlt napokban gyakorolt középpályás letámadás jól működött, ugyanakkor a támadó harmadban még nem elég hatékony az együttes, ennek gyakorlására még legalább két-három mérkőzésre szükség van.

Dárdai külön kiemelte Gera Zoltánt, akit a mezőny legjobbjának nevezett, emellett megemlítette Szalai Ádám fejesgólját is, ugyanis – jelezte – nem biztos abban, hogy a Hoffenheim támadójának találatát les előzte meg. A szövetségi kapitány hozzátette, iszonyatosan sokat kivehetett a játékosokból ez a kilencven perc, de fejben már megvan a terve a keddi, feröeri összecsapásra is.

"Sajnos nem úgy jött ki a mérkőzés, ahogyan azt elterveztük. Szerettünk volna már az elején gólt szerezni, sajnos nem sikerült, majd a magyarok a hajrában egy szabadrúgásból egyenlítettek" – mondta Victor Piturca, a románok szövetségi kapitánya, aki szerint ez a döntetlen semmiféleképpen nem nevezhető drámainak. "Ebben a csoportban a folytatásban is várhatóak majd hasonló eredmények, továbbra is kiélezett lesz a küzdelem. A legfontosabb feladatom most, hogy a játékosokat fizikailag és pszichésen is helyre tegyem a keddi, finnek elleni összecsapásra" – nyilatkozta Piturca.

A magyar válogatott így két mérkőzés után egy ponttal áll csoportjában, kedden a Feröer-szigetek vendégeként folytatja szereplését a sorozatban.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyeneskifli
Orbánék elérték,hogy a Magyar Himnuszt a füttytől nem lehetett hallani.
Két bűn rossz csapat kergette a labdát.
Egyik sem érdemelt győzelmet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Kleine Fische,gute Fische. Semmi nem változott.Nem vertek meg minket--de ez--inkább politikai öröm.Európai középmezőny nagyon messze,olyan ,messze- mintha Hende távcsövén néznénk.
szandokan
@Grafix69: Az egyik ok, hogy nem születik nálunk akkora tehetség egy sem, mint mondjuk Messi, Ronaldo, vagy Neymar, akik képesek egy meccset eldönteni saját maguk. A másik nagy baj, hogy a sportolók (és itt nem csak a focistákra gondolok) az ifjúsági korosztályig még az élvonalban vannak, majd utána elszakad a film. Ennek lenne jó az okát megtudni.
Nagy Testvér
@egyeneskifli: LIKE-ot kapsz tőlem, de csak azért hogy örülj! A magyar himnusz, és minden, ami magyar, kb, 100 éve nem kedvelt dolog Romániában! Függetlenül attól, hogy ma melyik komcsi ivadék kormány van Magyaroszág élén pont ma!!!
Sziszifusz
Miért van az, hogy jómagam és az ismerőseim közül sokan közömbösek vagyunk a foci iránt, annak ellenére, hogy korábban a körmünket rágva, végig izgultunk egy-egy magyar válogatott meccset. Ezzel kapcsolatban sokakban meghalt valami.
A focival kapcsolatban, ha véleményt kérdeznek, és az a megállapítás, akkor még a 19-et is páros számnak fogadom el. Úgy mint sokan mások.
pityuka
A magyarokra nézve hízelgő az eredmény. Ez kevés lesz a Feröer szigeteken.
brutus
3 pont helyett most 1 van, kurva nagy teljesitmeny...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.