Ha vannak a különböző hülye jóslások között is kiemelkedően hülye jóslások, akkor most itt egy: a "sportadat- és médiaszolgáltatással foglalkozó" Infostrada Sports előrejelzése szerint Magyarország 17 éremmel a 10. helyen végez a jövő évi riói olimpia éremtáblázatán, amelyen nagy fölénnyel az Egyesült Államok csapata lesz az első.

A virtuális éremtáblán 87 ország szerepel, s az Infostrada Sports közleménye szerint a házigazda brazilok történetük legeredményesebb szereplését produkálják majd 27 dobogós helyezéssel.

A magyarok az előrejelzés szerint tíz arannyal, két ezüsttel és öt bronzzal zárják majd a riói játékokat, míg az Egyesült Államok versenyzői 47 arany mellett 21 ezüstöt és 29 bronzot, azaz összesen 97 érmet nyerve végeznek az éremtábla élén. Kína a jóslat szerint 76 éremmel második, Oroszország pedig 74-gyel harmadik lesz a rangsorban.

Név szerint is tudni vélik

A magyar sportolók közül az Infostrada szerint Pars Krisztián kalapácsvetésben, Gyurta Dániel 200 m mellen, Hosszú Katinka 200 és 400 m vegyesen, a Mike Róbert, Vasbányai Henrik kenus duó 1000 méteren, Kozák Danuta kajakos 500 méteren, a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakos páros szintén 500 méteren, a női kajaknégyes ugyancsak 500 méteren, Berki Krisztián pedig lólengésben nyer aranyat, ahogyan a férfi vízilabda-válogatott is. A két ezüstöt Szilágyi Áron kardozó és 1000 méteren Vajda Attila kenus szerzi majd, míg bronzérem kerül birkózásban a 66 kilogrammos Lőrincz Tamás és a 85 kg-ban induló Lőrincz Viktor, valamint 1000 méteren a férfi kajaknégyes, illetve egyéniben az öttusázó Marosi Ádám, s a 90 kg-os cselgáncsozó, Tóth Krisztián nyakába.

Az első dél-amerikai olimpia 2016. augusztus 4-én, azaz pontosan 500 nap múlva kezdődik.

Londonban a magyarok 8 aranyat, 4 ezüstöt és 6 bronzot szereztek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.