A doppingteszten átmentek, de a drogteszten megbuktak a júniusi Európai Játékokra készülő kajak-kenu válogatottból Csipes Tamara és Dombvári Bence – írja az Origo.

Kokainnal buktak meg világklasszis kajakosaink

Az ötszörös világbajnok Csipes és a világbajnoki ezüstérmes Dombvári pozitív eredménye már a hét elején kiderült, de a csapat próbálta házon belül tartani az információt. Az eset miatt mindketten kikerültek a válogatottból és fegyelmi is indult ellenük. Sőt, ezért várhatóan a júniusi versenyen sem indulhatnak.

Csipes Tamarát 2011-ben a legjobb magyar sportolónőnek választották meg.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
A sport valaha a tiszta élet jelképe volt, ma az a drog melegágya.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Knapp75: Haragszol a plagizálóra aki a saját tudását máséval egészíti ki az érvényesülése érdekében viszont pártolod azt a sportolót aki a drogot használja teljesítményfokozónak...
papa.49
Csalódást okoztak ha valóban igaz az állítás, EZ SPORTOLÓKHOZ TELJESEN MÉLTATLAN CSELEKEDET VOLT!!!
verőce21
Egy olimpikon útja eldobott kotonokkal, kábítószerrel és teljesítményfokozó szerekkel van kikövezve.
Knapp75
@Horizont: A társadalom azt szeretné látni, hogy senki nem kokainozik, ezért most el kéne tüntetni azokat szem elöl, akikről tudjuk, hogy igen, mert elhisszük, hogy ez megold bármit is.
Ennek a két embernek jót tenne, ha elvágnák a sportolói karrierjét? Akkor nem fognak többet kokaint fogyasztani?!
Inkább kihasználnám az ismertségüket és 1-2 évig középiskolákba vagy fiatal sportolók közé járatnám őket büntetésként, hogy egy szakember kíséretében beszéljenek a drogfogyasztás következményeiről.

Amikor örökös eltiltásról beszéltek, akkor nem csak azért akartok bosszút állni, mert az általatok elképzelt sportolói álomképen csorba esett? Egyáltalán nem azt nézitek, hogy a két sportolónak vagy akár a társadalomnak mi lenne az érdeke. (nyilván nem az eset eltusolása! Mielőtt ez felmerülne)

Az, hogy bedrogozva vezetsz, kicsit más téma, mint mikor "csak" magadra jelentesz veszélyt
(mint ahogyan abban is van különbség, hogy egyszerűen részeg vagy, illetve hogy ilyen állapotban volán mögé ülsz.) nem kéne egyből potenciális gyilkosokként beállítani őket! ;)

@Csizmás Kond: Nem pártolom, aki doppingol. Azt várom el, hogy arányos, méltányos büntetést kapjanak, és ne ugyanazzal a hévvel ítéljék el őket kétmondatos újságcikkek alapján a "tájékozott" hozzászólok, mint ahogy mondjuk a halálbüntetést "szokás" osztogatni mifelénk.
Egyébként itt nem teljesítményfokozásról van szó, hanem drogfogyasztásról.

A kokainnak rövid távon van (lehet) teljesítményfokozó hatása, ezért ha versenyen kapnak el valakit vele, akkor doppingvétségnek számít és eltiltás jár érte, ha felkészülési időszakban - mint most - akkor nem. Ez talán nem véletlen.
De persze lehet nyugodtan ítélkezni, mielőtt tájékozódunk.
JAJMÁR
Nem lehet az sportbéli teljesítményeket végtelenségig növelni és csúcsokat döntögetni, mert az ember fizikai teljesítményének határai vannak. Nincs viszont határa a becsvágynak és pénz hajhászásnak :(
Everest
A COCA-COILA ugyebár eredetileg kokaint tartalmazott, majd kihagyták belőle, mikor is? A koka cserje levelét rágták az amerikai őslakosok, h a spanyol hajókra felpakolhassák az Újvilág elorozott kincseit, majd nem érezvén a kimerültséget, utána akár napokig is aludtak. Dopping szer, kábszer akár ma is az energia-italokban, amelyek a kiskorúakat kezelhetetlenné teszik. Tessék betiltani! A felnőtt maga dönt, de lehet, h rosszul. A sportoló minél jobb eredményt akar elérni ezért olyan megerőltető edzést folytat, amit mi átlagemberek csak tisztelettel megköszönhetünk nekik. Miattuk szól a Himnusz és lesz könnyes a szemünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.