Pozitív lett a kajakos Kucsera Gábor július közepén elvégzett drogtesztje – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ).

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint – amint az a szerdai közleményből kiderül – kokaint fogyaszthatott a korábbi világbajnok, aki ugyan az elmúlt években már nem ért el jelentős nemzetközi eredményt, de a két hét múlva kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs vb-n K-1 1000 méteren indult volna.

A vétség, amelyet a versenyző sem tagad, és a várható szankciók minden bizonnyal pályafutásának végét jelentik majd – olvasható a szövetségi tájékoztatásban.

Kucsera válogatott kerettagságát azonnali hatállyal megszüntették. Hogy ki állhat rajthoz helyette az év legfontosabb versenyén, az néhány napon belül dőlhet el.

Május elején két másik kajakos, Csipes Tamara és Dombvári Bence bukott le kokainfogyasztás miatt.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,koksz,, nélkül már nincsen versenysport, csak nem mindenki bukik le))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@papa.49: A kokain,nem dopping szer ,hanem drog! Micsoda különbség!
mate03
@Zsoel:!Ebben a kérdésben ,minden szavaddal egyetértek ! Gratulálok,remek volt!
Feraj49
Biztosan megérte ? ! Most mehet "lapátolni". Akárhogy is szépítem,akkor is csalásnak minősül.
papa.49
@mate03: Igazad van, de tulajdonképp tökmindegy egyik se használható...
Rockxy
Akinek nincs egyensúlyban az élete, az keres valamilyen mankót.
Aztán a mankó vagy hozzánő, vagy nem.
Az én mankóm most az, hogy itt kommentelek.
De én ezt könnyen le tudom tenni. :)
Zsoel
@human: Értem, amit mondasz, csak éppen az elképzeléséhez kevés az agyam, mivel én nemhogy kábító- vagy hallucinogén szereket nem próbáltam ki soha, de még csak szalonspicces sem voltam életemben, éppen azért, mert nem éreztem rá semmiféle indíttatást. Ezzel persze korántsem akarom azt mondani, hogy tökéletes volna az életem, vagy hogy adott esetben ne lehetett volna fokozni a boldogságomat, csak éppen racionálisan mérlegre tettem a várható hatásokat és a következményeket, és úgy gondoltam, nem éri meg kipróbálni, mert az alkohol is, a kábítószer is olyan biznisz, amelyiken csak bukni lehet, nyerni nem. Az nem fér a fejembe, hogy más miért nem így látja ezt: hány ember tudja, hogy éppen fejjel rohan a falnak, de mégis megteszi. Itt van például ez a Kucsera Gábor. Tegnap már olyan nyilatkozatot olvastam tőle, hogy egy életen át szégyellni fogja, amit tett. Mosakodik, persze, de ezzel meg van oldva bármi is? Erre korábban nem számított? Ez az ember annyi idős, mint én, hát neki nincs annyi esze, hogy végiggondolja, milyen következményei lesznek mindennek, ha kiderül? (Márpedig azt is gondolhatta, hogy ki fog derülni, hiszen a versenysportolókat állandóan ellenőrzik.) Hogyan képes kockára tenni mindent, amit elért, és amit még elérhetne, néhány órás "feldobódásért"? Szerintem akik így tesznek, azok nem boldogok, nem a meglévő boldogságot akarják fokozni, hanem inkább ki van égve a lelkük, vagy egyszerűen üres az életük. Azt hiszem, mint oly sok minden más, ennek a kérdésnek a kulcsa is a neveltetésben, a szülői példamutatásban és a bennünket körülvevő közegben keresendő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.