A PMFC első hazai mérkőzésének elhalasztását kérte a klubot üzemeltető Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. a baranyai labdarúgó szövetségtől, mert a mérkőzésnek helyet adó stadionban nincs víz, villany és gáz – tájékoztatta a társaság az MTI-t szerdán. 

A PSN Zrt. közleményében azt írta: a megyei első osztályban szereplő csapat – amely az elmúlt szezonban még az élvonalban szerepelt, de licencproblémák miatt kizárták – augusztus 29-én találkozott volna a Szigetvárral, de a korábbi tulajdonos által felhalmozott köztartozások miatt az újmecsekaljai létesítményben még nincsenek meg a feltételek a mérkőzés szabályszerű és biztonságos előkészítéséhez.

"Az önkormányzat közbenjárásával minden tőlünk telhetőt megtettünk a szolgáltatások mielőbbi újraindítása érdekében, ám szerda délután nem láttuk garantáltnak, hogy ez a szombati mérkőzésre megtörténik" – olvasható a közleményben.

Hozzátették: a mérkőzés szakszerű, szabályszerű előkészítése és lebonyolítása, valamint a szurkolók kulturált szórakozása, biztonsága mindennél fontosabb a társaság számára.

Kitértek rá, hogy a pécsi együttes szeptember 2-án Szászváron kezdi meg bajnoki szereplését, a legközelebbi hazai meccsét a Sellye ellen játssza szeptember 5-én.

A pécsi csapat a 2014/15-ös szezonban még az élvonalban szerepelt, a bajnokságot a 11. helyén zárta, de az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága május végén – a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pápa és a Győr mellett – nem adta meg neki az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

A város vezetői júliusban megállapodtak Matyi Dezső klubtulajdonossal, hogy 300 millió forintért és egy belvárosi ingatlanért Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, az eszközöket, a pályákat, a futballstadiont és az együtteshez köthető jogokat is.

Az önkormányzat korábban azt hangsúlyozta, hogy bár a csapat idén csak a megyei első osztályban tud indulni, a megállapodás lehetővé teszi, hogy tiszta, jogi és gazdálkodási szempontból is új, átlátható keretek között szervezzék újjá a pécsi profi futballt.

Márton Gábor vezetőedző egy augusztus eleji sajtótájékoztatón azt mondta: céljuk, hogy megnyerjék a megyei első osztályt, s a lehető legrövidebb időn belül visszakerüljenek az élvonalba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.