A magyar labdarúgó-válogatott hosszabbításban kapott góllal 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat hétfői játéknapján.

Ezzel továbbra is a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában, de jelentősen csökkent az esélye, hogy előrelépjen a biztos részvételt jelentő első két hely valamelyikére.

A 93. percben úszott el a győzelmünk Észak-Írországban

A hazaiak, akik azzal a tudattal léptek pályára, hogy győzelemmel kijutnak a kontinensviadalra, a várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a magyarok erejét teljességgel felemésztette a védekezés. Az északírek a szokott játékstílusuk bemutatva elsősorban szélről próbálkoztak a labda középre ívelésével, de a magyar védők állták a sarat, nem bizonytalankodtak, határozottan szabadítottak fel. Bernd Storck sem húzott váratlant, a biztos védekezésből kellett volna gyors megindulásokkal támadást vezetni, ezzel szemben sokszor percekig nem volt a labda a magyaroknál, mert az indítások nem voltak pontosak, vagy a hazai játékosok nyerték a fejpárbajokat. A félidő derekára megszűnt a szigetországiak meddő mezőnyfölénye, a magyar védők hátul próbálták járatni a labdát. A találkozó első félideje annyiban hasonlított a románok elleni meccshez, hogy a riválisnál volt többet a labda, ugyanakkor helyzet tulajdonképpen egyik fél előtt sem adódott. 

A második félidőt jobban kezdték a magyarok, néhány szép akció futott végig a bal oldalon, de a beadások nem érkeztek pontosabban, mint a riválisnál, úgyhogy Királyhoz hasonlóan McGovernnek sem akadt komolyabb dolga. Ahogy múlt az idő, ha nagy kockázatot nem is vállalt a magyar csapat, de egyre bátrabban futballozott, ezt jelezte, hogy előbb Kalmár, majd Gera lőhetett ígéretes helyről, de mindketten célt tévesztettek. A magyar fölény aztán egy kapushibának köszönhetően góllá érett: Dzsudzsák szabadrúgásból ívelt középre, az északír kapus kezéből kicsúszott a labda, amelyet így Guzmics vágott a hálóba.

A hátralévő időben az északírek ugyan támadtak rendületlenül, de idegesen játszottak, így nem sok veszélyt jelentettek, ráadásul Chris Baird a szabálytalansága után még reklamált is, így "kiállíttatta magát". Amikor már úgy tűnt, hogy a magyar válogatott sorozatban hatodik tétmérkőzését is megússza kapott gól nélkül, akkor Király csak kiütni tudott egy lapos lövést, a kipattanóból pedig Lafferty közelről megszerezte csapat egyenlítő találatát.

Bernd Storck szövetségi kapitány második meccsén is egy pontot szerzett a csapata, a magyarok öt tétmérkőzés után kaptak ismét gólt, Észak-Írországban pedig először nem győztek.

A magyarok október 8-án Feröer-szigetek válogatottját fogadják, majd három nappal később Görögországban zárják a csoportküzdelmeket.

A csoport állása:

1. Észak-Írország 8 5 2 1 12-6 17 pont

2. Románia 8 4 4 – 7-1 16

3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6-4 13

4. Finnország 8 3 1 4 7-8 10

5. Feröer-szigetek 8 2 – 6 5-12 6

6. Görögország 8 – 3 5 2-8 3

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
A döntetlenért is jár pénz. Még jó, hogy nem a döntetlenre hajtottak. Nem rakták oda magukat. Még stadiont nekik és még több popsira puszi. Én úsztam anno. Minket vertek, ha nem volt teljesítmény. Bokafogás. Ezek: "nem baj, szép volt!" Dgljtk mg!!!
justhpeter
Emberelőnyben, a 93. percben eldugom, lenyelem, kiszúrom a labdát, vagy bármit csinálok vele... ha nem vagyok mélységesen amatőr.
F_Viktor
@Fradigege: Jól mondod, nálunk a pofonok röpködtek alacsonyan.
Zsoel
Nem is baj. Így legalább nem fenyeget annak veszélye, hogy valami baljós véletlen következtében kijutunk az Eb-re, és kénytelenek vagyunk a kontinens focielitjével szemben égetni magunkat.
kkalman
Amatőr falábúak! Csak azok lehetnek, ha nem tudják, hogy egy meccs nem 90 percig tart, hanem addig, amíg bíró le nem fújja. Jobb, ha nem jutunk ki az EB-re. Éghetnénk helyettük, mint a Reichstag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.