Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak óvatosságra lesz szüksége a Feröer-szigetek elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtezőn.

A mérkőzés helyszínén, a Groupama Arénában tartott szerda délutáni sajtótájékoztatón a német edző örömét fejezte ki, amiért csapatának nem zárt kapuk mögött kell pályára lépnie.

"Nagyon boldog vagyok, hogy szurkolók előtt játszhatjuk ezt a nagyon fontos mérkőzést. Azt gondolom, a csapat megérdemelte ezt, mert minden pontért megküzdött. Egy jó mérkőzéssel megszerezhetjük azt a három pontot, ami szükséges ahhoz, hogy biztosan pótselejtezőt játszhassunk. A keret minden játékosa jól felkészült, mindenki készen áll" – szögezte le Storck.

Elhangzott, hogy a 24 fős magyar keret tagjai közül szerdán Tőzsér Dániel elhagyta az edzőtábort, mert órákon belül megszülethet második gyermeke. Az angol QPR középpályása csütörtökön várhatóan ismét csatlakozik a csapathoz, tehát van esély a pályára lépésére.

Storck: óvatosan kell játszani Feröer ellen

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a feröeri válogatott nagyon jól felkészített csapat, amely kimondottan jó futballt játszik, a passzjátéka nagyon pontos és tudatos – ezt a magyarok az idegenbeli mérkőzésen is tapasztalhatták, hiszen 60-40 százalék volt a labdabirtoklás a hazaiak javára.

"Bizonyították, hogy erős csapatuk van, ezért óvatosnak kell lennünk ellenük. Jó támadójátékosaik vannak, a rögzített helyzeteknél a magas embereik miatt nagyon veszélyesek, mégsem egyénileg, inkább csapatként igazán jók" – vélekedett Bernd Storck.

A kapitány elmondta, hogy a Legia Warszawa csatára, a lengyel élvonal góllövőlistáját 11 forduló után 12 találattal vezető Nikolics Nemanja biztosan kezdeni fog, de azt nem elárulta el, hány támadóval áll fel a magyar együttes.

"Több jó csatárral rendelkezünk, akik jó formában is vannak, a klubjukban, illetve az elmúlt napokban a közös edzéseken is jól teljesítettek. Mindenképpen jobb mérkőzést szeretnénk játszani, mint Észak-Írországban. Ez a néhány nap kevés arra, hogy drasztikusan átalakítsuk a játékunkat. Eddig a masszív védelmünknek köszönhetően hoztuk a pontokat, reméljük, most támadásban is hozzá tudunk tenni ehhez."

Nikolics hangsúlyozta, hogy a klubcsapatában teljesen más szerepkörben kell játszania, mint a válogatottban, illetve a varsóiak más rendszerben is futballoznak.

"Ott hétről-hétre, minden mérkőzésen győzelemre játszunk – hiszen bajnokok akarunk lenni –, és ha sok a helyzet, a gólok is jönnek. Meg kell nézni, hányszor játszottam a válogatottban, és hányszor lehettem kezdő... Tudom, hogy gólokat várnak tőlem, nem is akarok kifogásokat keresni, hiszen akármennyit játszom, mindig próbálok eredményes lenni. Itt egyelőre nem jönnek futószalagon a gólok, mint Lengyelországban, de bízom magamban és a csapattársaimban, egészséges vagyok, és a többiekhez hasonlóan én is készen állok a csütörtöki mérkőzésre" – mondta Nikolics.

A szövetségi kapitány és a csatár egyaránt türelmet kért a szurkolóktól, és azt, hogy a meccs végéig buzdítsák a magyar válogatottat, akkor is, ha a kezdés után nem tud gyorsan vezetést szerezni. A Görögország elleni, vasárnapi selejtezővel, illetve az esetleges pótselejtezővel kapcsolatos kérdésekre egyikük sem kívánt válaszolni, mondván: jelenleg csak a Feröer-szigetek elleni találkozóra összpontosítanak.

A csütörtökön 20.45 órakor kezdődő mérkőzésre az MLSZ legfrissebb tájékoztatása szerint körülbelül 4500 belépő maradt. Jegyvásárlásra a kezdésig van lehetőségük a szurkolóknak.

Amennyiben a magyarok csütörtökön legyőzik a feröeri csapatot, akkor Európa-bajnoki selejtezőcsoportjukban legrosszabb esetben is a harmadik helyen végeznek, így legalább pótselejtezőt játszhatnak az Eb-részvételért.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):

Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Kádár Tamás – Kalmár Zsolt, Gera Zoltán, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja, Böde Dániel

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Nem óvatosan kellene,hanem játszani kellene végre.Gyakorlatilag tét nélküli mérkőzés.
Az előzésnek nincs annyi feltétele mint annak,hogy innen továbbjutunk. Miért nem lab-
darúgókat válogatnak a keretbe,miért matematikusokat,hiszen a többiek fociznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.