A Use Unused divatcég tervezheti a magyar olimpiai csapat formaruháját a jövő nyári riói ötkarikás játékokra.

Pazar formaruhákban vonulhatnak a magyar olimpikonok Rióban – fotók

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki sajtótájékoztatóján hozta nyilvánosságra döntését. Szabó Bence főtitkár, egyben a zsűri elnöke elmondta, szerettek volna olyan irányba elmozdulni a sportolók megjelenését illetően, ami a korábban megszokottakhoz képest fiatalosabb, sportosabb, de mégis elegáns.

Az idén nyáron kiírt nyilvános pályázatra jelentkezettek közül tizenegyet hívott meg a MOB, közülük a szeptemberi határidőig hatan adtak be érvényes pályázatot, végül három cég, a Use Unused, a The Four és a Nubu került a döntőbe.

Pazar formaruhákban vonulhatnak a magyar olimpikonok Rióban – fotók

A három finalista – a MOB 1-1 millió forintos támogatásának felhasználásával – készítette el mintakollekcióját, s a szerdai leadási határidőt követően ült össze a zsűri, két sportolóval, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozóval és Gyenesei Leila öttusázóval, hogy meghozza döntését.

Pazar formaruhákban vonulhatnak a magyar olimpikonok Rióban – fotók

Az eseményen fotókon mutatták be a győztes Use Unused előzetes elképzeléseit: a kollekcióban megjelennek a magyar nemzeti színek is, ugyanakkor nem a hagyományos módon, hanem csak apró részletekben. A cég – amely győzelméért ötmillió forintot kap – formaruha kollekciójában emlékeztetni kíván az eddigi 168 magyar olimpiai aranyéremre, a ruhákon ugyanis a 168TEAMHUN feliratú logó kap majd helyet.

Pazar formaruhákban vonulhatnak a magyar olimpikonok Rióban – fotók

A következő lépés a kivitelezésre irányuló nyílt közbeszerzési pályázat lesz, amelyet a tervező cég és a MOB közösen ír ki.

A vesztes pályázók szintén jól mutató terveit itt találja.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Nem pazar,hanem táltos,azaz pazar ló. Egyébiránt a csíkos szatyortól eltekintve,ez lehetne
Franciaország,Csehország vagy Szlovákia nemzeti öltözete. Magyarországra semmiképp nem utal sem a színezete,sem a formátuma. A 168-ról pedig inkább a heti óraszám ugrik be mindenkinek,mint érmeink száma. Valami kódot nem akarnak még a kabátujjába varrni?
lampa laz
@Lepényleső: :)))), mondjuk a kabát hátára rá lehetne még hímezni Felcsút irányítószámát meg gps koordinátáit.
Havi 21 nap/168 órás havi fizetésből aligha kerülne ki ez a pazal-LÓ kollekció. A dolgozó kisembereknek igen csak sokba fog kerülni ez a flancos öltözék ami elég hétköznapira sikeredett. Volna egy egyszerűbb és olcsóbb megoldás is, anno mi is ebben tornáztunk, fehér trikó, fekete klottgatya, fehér zokni, dorcó.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
A férfi olimpikonunknak növőgörcse lehet,mert kinőtte a nadrágot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.