Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint Budapest erős pályázó a 2024-es nyári játékok megrendezésére, s látható, hogy a város és Magyarország jól alkalmazkodik az Agenda 2020 reformprogramban foglaltakhoz.

"Budapest komoly lépéseket tett már eddig is, magáénak érzi az Agenda 2020-at, ez jól látszik abból, hogy milyen mértékben épít a már meglévő létesítmények felhasználására, s támaszkodik a főváros szépségeire, nevezetességeire, amik számos versenyszám esetében remek hátteret adhatnak"

- mondta a német sportvezető az MTI-nek adott exkluzív interjújában hétfőn.

A 61 éves NOB-elnök szerint az olimpiára pályázó városoknál nincs szükség népszavazásra, az viszont nagyon fontos, hogy a lakosság támogassa a kandidálást, de hogy ezt milyen módon mutatja meg egy jelentkező település és ország, az már rajta múlik.

"A rendezési jog elnyeréséről végül a NOB dönt, amely független szempontok alapján határoz, de az bizonyos, hogy nagyra értékeljük például a budapesti pályázat lakossági támogatását" – tette hozzá Bach, aki kitért arra, hogy Hamburgban népszavazás döntött arról, hogy a német város mégsem érdeklődik a rendezés iránt, arra viszont nem tért ki, hogy Budapest esetében pontosan milyen "lakossági támogatásra" gondolt.

A NOB által tavaly decemberben elfogadott, gazdaságos, olcsó és megtérülő olimpiákat előirányzó Agenda 2020 reformprogramról úgy vélekedett, hogy az jobban sikerült, mint előzetesen várta, a benne foglalt intézkedések közül többnek a bevezetése és alkalmazása folyamatban van, vagy még csak most következik.

"Elég csak megnéznünk, hogy mely városok pályáztak a 2024-es játékokra, a reformprogramnak ugyanis épp az volt az egyik célja, hogy lehetőséget adjon az olyan településeknek és országoknak, mint például Budapest és Magyarország arra, hogy az olimpiát a saját fejlesztési terveihez használja katalizátorként" – győzködött Bach, aki egyébként a Magyar Olimpiai Bizottság megalapításának 120. évfordulója alkalmából látogatott a fővárosba.

A 2024-es olimpia megrendezéséért Budapest mellett Los Angeles, Róma és Párizs verseng. A NOB 2017-ben, Limában jelöli ki a játékok helyszínét.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hari
Egy NOB elnöknek értelemszerűen fontos megtartani az olimpiát. Mivel folyamatos a visszalépés, már egy dilettáns is megteszi.
kakaósbögre
mivel rajtunk kívül már nemigen van olyan idióta aki bevállalná.
karma1
Mennyit kaphatott ezert ez az idiota, hogy ezt mondja?
Es vajon a nep mivel fejezheti ki segito vagy eppen ellenzo szandekat, ha nem egy vilagos nepszavazason?

Te is pont olyan sotet vagy, mint a magyar tarsaid, koztuk smittpaja bacsival...:o((
nezelodo
Na ez is megvan dakotáim! Ideje lenne nekifogni a Mars magyarok által történő benépesítéséhez a Kövéri parancson csavarni egyet, hogy ott élni képes utódokat hozzanak a nők világra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.