Az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok úszónő korábbi kritikáira  válaszul a Magyar Úszó Szövetség 12 millió forinttal szerette volna lekenyerezni Hosszú Katinkát, ő azonban valódi segítséget kért: az úszók felkészülési feltételeinek javítását. Mai sajtótájékoztatóján ezért összetépte a neki ajánlott szerződést.

Hosszúnak azért sem kellett a szerződés, mert azt a 2017-es úszó vb promóciójához kötötték volna, így szerinte nem a teljesítményét akarták értékelni vele.

"Még mindig úgy érzem, hogy az eredményeimmel már kiérdemeltem a támogatást, és nem kéne azt további követelésekhez kapcsolni. Ezért nem írom alá a szerződést"

- fogalmazott Hosszú Katinka, majd széttépte a papírt.

Hosszú Katinka: én egyedül nem tudok egy rendszert megváltoztatni

Hozzátette: két hete sajtótájékoztatóján elmondta, mit kér a szövetségtől, amivel fejleszthetné edzésmunkáját és a regenerációs rutint. Szerinte a MÚSZ feladata lenne az elméleti és technikai háttér biztosítása, követni a legújabb trendeket. A szövetség azonban az erőfeszítéseket megspórolva inkább az egyszerűbb utat választotta: 12 millió forintot ajánlottak – mondta.

"Nem pénzt kértem. Nem az volt a célom, hogy a saját bankszámlám növekedjen. Azt kértem, a szövetség végezze a munkáját. Ezt a pénzt, amit ajánlottak, fordítsák fejlesztésre, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését"

- nyilatkozott a Vasas 26 éves versenyzője.

A szövetség vezetői igenis számoljanak el vele, hogy mit tettek le az asztalra – mondta Hosszú, aki így folytatta: "A legutóbbi sajtótájékoztatómat követően én és a legsikeresebb úszóink mind kaptunk egy szerződésajánlatot egy jelentős összegről. Hogyan hibáztathatnám őket, hogy az esetlegesen elérhető változások helyett a biztos 2 és 12 millió forint közötti összeget választották?"

Az 50 méteres medencében ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok Hosszú szerint nem értik egymást a szövetséggel, ugyanis ő nem egy öltözőszekrényt kért, hanem egy helyiséget, ahol elvégezheti a regeneráló rutinját, illetve nem kamerát kért, ami felveszi az úszását és azt visszanézheti, hanem egy mozgáselemző szoftvert.

A tavaly a nemzetközi szövetség (FINA) által az év női úszójának választott versenyző azt mondta, Gyárfás Tamás a karácsony előtti sajtótájékoztatója után december 28-án kereste először sms formájában, amit egy bulvárlapnak is elküldött. Kiss László szövetségi kapitány pedig először hétfőn, egy órával azelőtt hívta, hogy az MTI-ben megjelent a vele készült interjú – tette hozzá, jelezve a decemberi sajtótájékoztatója óta végig Magyarországon tartózkodott és december 28-a óta a Komjádi-uszodában edz szinte minden nap. A sajtótájékoztatón Kiss László szövetségi kapitány is jelen volt, de a két fél nem beszélt egymással.

"Továbbra is imádom Magyarországot, az országot fogom képviselni a versenyeken és itt fogok készülni. A véleményem nem változik, szerintem lehetnénk jobbak, de én egyedül nem tudok egy rendszert megváltoztatni. Ha más nem hisz abban, hogy ezek a változások megszülethetnek, és igenis lehetünk jobbak, akkor továbbra is csak arra a munkára fogok koncentrálni, amit három éve edzőmmel és férjemmel, Shane Tusuppal elkezdtünk"

- zárta nyilatkozatát Hosszú Katinka. Beszédét itt videón is megnézheti.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@Eriksson: - mindig van választás. Még a rabszolgának is van választása: beletörődik sorsába, vagy küzd ellene.
"Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek"
Eriksson
@verum: Senki nem ellensége saját sorsának, pénztárcájának.
verum
@Eriksson: - a jelen hatalom is így véli. Zömmel ugyanaz van idelent is, mint odafönt.
Akkor most mi is a gond...?
Logogrif
Az egészben az a legborzasztóbb,hogy a csak "itthon élő" úszóink a Gyárfás féle rendbe már beleszoktak és tudomásul vették.Ha így megy tovább,akkor ezek előbb utóbb valami kósza hírveréssel Katinkát kicsinálják...
Yoda69
Szivesen olvastam volna Katinka velemenyet arrol a Gyarfas nyilatkozatrol az ATV-ben, miszerint Katinka penzt kert a promocios videoban valo szereplesert. Errol azonban melyen hallgat. Miert?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.