Lemondott a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztéről Kiss László.

A szakvezető döntéséről telefonon tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

Bréking: Lemondott Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya

Az elhatározásra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján – indokolta lépését Kiss László. "Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt" – jelentette ki.

A szerdai sajtótájékoztató végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnoknő faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

"Méltatlan ez az egész" – nyilatkozta a szakember. "Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről" – közölte Kiss László.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mangu
Ha időben és jól végezte volna a dolgát, akkor nem került volna ilyen helyzetbe. Nem tart közvetlen, személyes kapcsolatot az úszóival? Nem ismeri az igényeket, szükségleteket, nem meri az ismertek megoldását forszírozni? Megalázó a helyzete, nem Katinkával, hanem Gyárfással szemben, mert nem mert a széllel szembe pipilni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varirmag
Az ilyen szomorú történeten csak az agyament firkászok köszörülik a nyelvüket/tollukat.
Szivesen olvasnám ! BRÉKING : Kirugták a firkászt !!!
Bercifiu
@Mangu: Minden tiszteletem a múltjáért, de azért tudomásul kell venni, hogy 75 éves korban már nem igazán aktív sem szellemileg, sem fizikailag.
varirmag
Egy tisztességes EMBER nem alázza meg azt a mestert aki világhírű úszót nevelt belőle.
Különösen akkor nem ha az már idős !!!
Ismeretlenekkel sem viselkedik így egy magára valamit is adó EMBER !
Persze ettől még a világ legjobb úszója lehet H Katinka.
Mangu
@varirmag: Honnan veszed, hogy megalázta? Kiss László érezte így, csak nem Katinka hozta ilyen helyzetbe, hanem ő saját magát, hogy Gyárfás mellett kötelezte el magát, hogy holtáig ő lehessen a szövetségi kapitány. Eredményeit elismerem, de ez már nem az ő világa, és nem igaz, hogy az egész MUSZ-ban nincs egy olyan ember, aki felválthatná, megújíthatná az úszó sportot. Emlékszel vagy hallottál a Szécsi - Kiss konfliktusról?
KERKA
Ez az egész ügy már méltatlan minden szereplő számára. Igazából bulvár színmű lett címlapsztori az eladhatatlan újságoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.