Péntekig kilencven úszóedző írta alá azt a nyilatkozatot, melyben kiállnak Kiss László csütörtökön lemondott szövetségi kapitány mellett, s nyilvános bocsánatkérést várnak Shane Tusuptól, Hosszú Katinka edzőjétől, egyben férjétől.

"E nyilatkozatot aláíró magyar úszóedzők nevében a leghatározottabban visszautasítjuk azt a szégyenteljes eljárást, amellyel Hosszú Katinka, de elsősorban férje, Shane Tusup kezelte Kiss László szövetségi kapitány párbeszédre irányuló gesztusát a 2016. január 6-án tartott sajtótájékoztatót követően"

- áll az MTI-hez eljuttatott pénteki nyilatkozatban, amelyet neves klubedzők is aláírtak.

A trénerek elismerik Hosszú és edzőjének elmúlt években elért kiváló eredményeit, mellyel szerintük is nagyban segítették a sportágat, ugyanakkor kiemelték, hogy ezek még mindig messze elmaradnak Kiss Lászlónak az elmúlt évtizedekben elért sikereitől. A levélben méltatták a magyar szakember kapitányként végzett munkáját, megjegyezve, hogy "bámulatos tudását" szükség esetén bárkivel megosztotta, s így tett nem egyszer Hosszúval is.

"Pontosan ezért tartjuk felháborítónak, hogy amikor párbeszédre törekedne egy versenyzővel és edzőjével, akkor a versenyző az edző nyomására kitér előle, de fogalmazzunk pontosan: faképnél hagyja. Történjék bárhol, bármilyen körülmények között, mindez önmagában is minősíthetetlen, mint ahogy azt sem tartjuk helyénvalónak, hogy a kapitánynak kell egyáltalán keresnie a versenyzőt és edzőjét, mert azoknak valamilyen kívánságuk van.

Ennek épp fordítva kellene történnie normális esetben: nekik kellene időpontot kérniük a kapitánytól, ennek a világon mindenütt ez a rendje – de különösen az, ha a kapitányt Kiss Lászlónak hívják"

- olvasható a nyilatkozatban.

Dagad a botrány: 90 úszóedző nyílt levélben áll ki Kiss László mellett

A trénerek felszólították Shane Tusupot, hogy a jövőben adja meg a kellő tiszteletet Kiss Lászlónak, a sajtótájékoztatón történtek kapcsán pedig nyilvános kérjen bocsánatot.

A nyilatkozatban a szakemberek elismerik, hogy a magyarországi lehetőségek még mindig nem vethetőek össze az amerikai, ausztrál, orosz, vagy francia viszonyokkal, azt ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az elmúlt évek minden eddiginél nagyobb pénzügyi támogatása, s létesítmény-fejlesztései révén nagyságrendekkel jobb feltételek között készülhetnek, mint akárcsak négy-öt évvel ezelőtt.

"Ez garancia arra, hogy a magyar úszósport múltbéli és jelenlegi eredményessége a jövőben is kimagasló lesz – ehhez azonban az eddig megszokott nyugodt légkörre van szükség, melynek egyik alapfeltétele egymás kölcsönös tisztelete"

- zárult a levél.

A világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit szerdán, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

A szerdai sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a helységet.

Az ügy folyományaként Kiss László csütörtökön lemondott posztjáról, azonban Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök az MTI-nek azt mondta, nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Hosszú Katinkára és Kiss Lászlóra is.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apatszerek
Mint mindig, itt is a mutyiról szól a történet, amit Hosszúék felismertek és nyilvánosságra próbálnak hozni, "virágnyelven". Mivel az érintettség többek számára kínos, ezért már nem lehet a szellemet a palackban tartani. Közvetetten érintett . Hosszúékat nem a pénz és a hatalom megszerzésére pályáznak, hanem a szakmaiság és a ráfordított források helyes felhasználására próbálja rávenni a vezetést. Mivel ez többeknek kínos és előnytelen, ezért próbálják a dolgot nevetségessé és tiszteletlenné beállítani. A kis királyságot fenntartó Gyárfás a megoldás kulcsa. Neki kellene már eltakarodnia az úszás világából! Honnan is jött ez a pali? Milyen úszó múltja van? Semmi. Ez a pali mindig a kapcsolatai és a seggnyalása által érvényesült! Amíg ez elnök regnál, nem lesz változás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Egyébként meg Magyarországon még tisztességes szerződést nem láttam... - diktátumot, azt igen. Előre megírt szerződéseket, amibe egy vesszőt sem lehet a másik félnek beleírni. Gondolok itt a bankok, ingatlanközvetítők stb. szerződéseire.
karma1
@Szeparepa2: Tudod, szerintem is az csak a jeghegy csucsa volt, amikor Katinka nyilvanosan osszetepte a 12 millas szerzodest... Nekem nem ugy tunik, hogy O egy felkapott celeb lenne, hanem egy kokemenyen dolgozo, csodalatos ember es sportolo! Az, hogy a helyzet idaig mergesedhetett el, az nem a sajtoertekezleten dolt el, hanem tutira mar sokkal korabban, ez biztosan egy hosszu folyamat vegen volt az i-re a pont!
Azt pedig ne akarjak se Katinkara, se a ferjere rafogni, hogy Kiss Laszlo sertodekenyen azonnal lemondott, ez az o egyeduli dontese volt, ha pedig Katinka miatt tette, akkor inkabb elszegyellhette magat,... Gyarfas a felig csukott szempillai alol sunyin kinezegeto valaki pedig huzzon el a tarka malac farkara, ha nem tud rendet tartani az elnoksege alatt allo szervezetben, meg kulonben is egy szamito kis niemand...Katinkanak a kisujja is tobbet er, mint az egesz bagazs.

Jo, hogy a KIOREGEDETT uszok, akik mar nem usznak versenyszeruen, mind kiallnak egykori felfedezojuk mellett, de talan megint nem kellett volna egy olyan valakinek teljes mellszelesseggel kiallnia valaki mellett, akinek vaj van a fule mogott. Risztov Eva babusgassa csak a kosalala feleseget, jarjanak sokat a Dagalyba (ugyis az lesz az uszobajnoksag szinhelye), de engedjek meg Katinkanak, hogy azt csinaljon a sajat eletevel, karrierjevel, amit O akar... A ferjet meg szinten hagyjak ki a bulibol, oruljenek, hogy ezt hozta ki a felesegebol a magyarok dicsosegere...
Hofipisti
@Horizont: Az utóbbi (Andy bácsi) - kedvenc barátjával együtt - lassan menni sem tud, nem hogy korcsolyázni! Neki inkább a kugli-szövetség dukálna.
Apatszerek
,,AMI MOST HOSSZÚ KATINKA ÉS A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG KÖZÖTT TÖRTÉNIK, AZ SZERINTEM NEM EGY SPORTEMBERRŐL SZÓL,
HANEM "csak egy jó sportolóról".A korábban felsorolt sportemberek esetében soha, semmikor, sehogyan nem merült fel, hogy az első kérő szóra ne tekintették volna megtisztelőnek, hogy a HAZÁJUKAT, MAGYARORSZÁGOT KÉPVISELHETIK, MERT ŐK TUDTÁK, HOGY A SPORTSIKEREIK MEGALAPOZÁSÁT HAZÁJUKTÓL KAPTÁK ! Úgy vélem, hogy Hosszú Katinka mindezt nem tudja, vagy nem akarja tudni... Csak a tudósításokból hallom, hogy FLORIDÁBAN KÉSZÜL, KALIFORNIÁBAN KÉSZÜL a MÚSZ pénzén, az amerikai edzőjét amerikai mércével fizetik...a MÚSZ pénzén - ami minden félreértés elkerülése érdekében mondható, hogy a MAGYAROK MUNKÁJÁNAK ADÓJA ! ...és akkor még nem beszéltünk az évtizedeken történő úszónevelésről, a sportlétesítmények biztosításáról,...az amerikai és távoli melegebb országokban biztosított feltételekről... Aligha tévedek, ha azt mondom: Hosszú sportolói támogatása 100 millió Ft-os nagyságrendű. Hááát, enneeek tükrében érdemes tekinteni arra, hogy "nem tartja természetesnek ezek után a köszönetet, a nevelői megbecsülését és azt, hogy ABSZOLÚT EGYÉRTELMŰ LENNE AZ, HOGY A SIKEREI UTÁN A HAZÁJÁT KÉPVISELI... De Hosszú csak egy sportoló..és messze nem sportember!

MINT MAGYAR, MINT ADÓZÓ, JOGOM VAN AHHOZ, HOGY JAVASLATOT FOGALMAZZAK MEG:
Kérem, hogy hagyják, hogy Hosszú egyedül edzzen, azzal, akivel csak akar - de a saját költségén! A külföldi sportversenyeken pedig A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG CSAK SPORTEMBEREKET NEVEZZEN, az olyanokat, " akik csak sportolók ", soha! Biztos vagyok abban, hogy a 100 milliókból inkább kamasz sportnövendékeket kellene nevelni. Természetesen szeretném, hogy minden sportversenyen magyar aranyérmek szülessenek - magyar sportemberek révén.., DE CEFETÜL NINCS SZÜKSÉGEM arra, hogy magyar aranyat szerezzen - AZÉN PÉNZEMEN ! - egy jó sportoló, aki nem sportember! Hosszú pedig induljon olyan mezben, amiben csak akar. De az úszóruhájához sem szeretnék hozzájárulni".
Lepényleső
Most úgy néz ki a dolog,hogy a sport csak viszi a temérdek pénzt. Hiszen azt még nem láttam,hogy valaki a kasszánál sikerrel fizetne,legfeljebb aki elérte. Aki meg kifizette,még
sohasem kapott belőle.
kukac50
Hosszú Katinka azt szeretné ha a 30 éves lemaradást pótolná az úszószövetség.
Ami pénzt kaptak azzal meg el kellene számolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.