Az úszóknál kirobbant botrány kapcsán kérdezte meg a Magyar Nemzet a vívókat és a kajak-kenusokat, hogy a sportágak sztárjai milyen feltételekkel hajlandóak részt venni a promócióban. Ugyanis Hosszú Katinka többek közt azt sérelmezte, hogy ingyen várják el tőle, hogy szerepeljen a 2017-es úszó-vb-t népszerűsítő reklámfilmben.

A 2013-as hazai vívó-vb-t emlékezetes és látványos promóciós filmmel is reklámozta a sportági szövetség, Szilágyi Áron játszotta benne a főszerepet. Szetey András, a vívóválogatott menedzsere így nyilatkozott erről:

Fel sem vetődött Áronban, hogy a felkérésre nemet mondjon vagy pénzt kérjen érte. Jó előre egyeztetni kellett csak az időpontot, hiszen a forgatás időigényes volt, alkalmazkodni kellett a felkészüléshez és a versenyekhez.

Szetey szerint a vívásban az élversenyzőik nagyon profik és segítőkészek, a szövetség is igyekszik megbecsülni őket. Soha nem utasítottak vissza hasonló felkéréseket, konfliktus sem volt belőle. A versenyzőknek viszont kötelező a szövetség szponzorainak rendelkezésére állniuk.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség – ami több világversenyt is rendezett itthon az elmúlt esztendőkbe – évente megköti a versenyzőivel az együttműködési megállapodást, amelyben tartalmazza, hogy a sportolóknak a szövetség igényei szerint be kell kapcsolódniuk a sportág marketingtevékenységébe.

A szövetség szponzoraival is együttműködési kötelezettségük van. Kivételt képeznek ez alól az óriásplakátok és a reklámfilmek, amelyekre külön megállapodást kötünk, de ez még sosem jelentett pénzbeli juttatást

 – mondta Schmidt Gábor, a szervezet főtitkára. Schmidt kiemelte: a sportág olimpiai és világbajnokainak előzetes egyeztetés mellett kötelező a sportágat népszerűsíteni. Igaz, a szövetség a szponzori megállapodásoknál arra sarkallja a támogatókat, hogy egyéni szerződéseket is kössenek a versenyzőikkel.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Mert annyi esze van, úgy nevelődött. Aztán majd 60 évesen sír a bulvárlapokban, hogy nem tud megélni, pedig micsoda nagy sportoló volt.

A magyar ember ahhoz van szoktatva, hogy pénzt csakis megalázkodva, szégyenkezve, mély meghajlások közepette szabad elfogadni, többnyire fizikai munkáért vagy amibe legalábbis bele kell dögleni. Minden mást forinttá tenni (tudást, ismertséget, gógyit) az a "zsidók szokása".

Katinka (pontosabban a férje) meg azt mondta, hogy nem, Katinka ismert, megdolgoztunk az ismertségéért, aminek ez az ára, csókolom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
@Yoda69: ATV-t már nem nézem. Simlisek, hazudnak, keverik a sz@rt - lásd hivatkozásod.
Ha tényleg lett volna ilyen beszélgetés, azt a hülye is tudja, hogy napjainkban ilyet csak tiszta környezetben és négyszemközt lehet lefolytatni, különben ott a magas labda a zsarolásra.
Magyarországon becsületsértésért perelni röhejes, ezt te is tudod.
Ezek után - média hecckampány (úszók, edzők, MUSZ képviselők nyilatkozata oda-vissza) te mit tennél.
Hol a francban élsz kedves barátom?
Mangu
@Yoda69: Te nem vagy magadnál. Mit hordasz össze itt minden marhaságot?
Yoda69
@Mangu: Higgadj le elvtars! Nem kell egybol a plafonon lenni.
Megertetted amit irtam? En nem allitottam hogy az az igazsag amit Gyarfas allitott. Csupan azt, hogy erre a felvetesre Katinka semmit nem reagalt, pedig ha igaz, akkor az eleg sulyos ranezve.
Tudod ha valaki azt mondja rad hogy hulye vagy, az meg nem jelenti azt, hogy valoban az is vagy. Azonban ha ugy is viselkedsz, akkor mar nehez lemosni rolad. Erted?
Mangu
@Yoda69: Tárgytalan a szóváltás, nem vagyok semmiféle elvtárs. Más a nézőpontunk, de nagyon. Véleménycserének innentől nincs helye részemről.
Yoda69
@Mangu: Pont ezert lenne ertelme a velemenycserenek. Akik azonos velemenyen vannak, azoknak nincs mit cserelniuk. Miert akadtal ki az elvtarson? Csak nem valami komcsi voltal a regi idokben? :)
Mangu
@Yoda69: Túl nagy a távolság, mondhatni tök ellentétes, tehát nincs mit finomítani. Gyerek vagy még te ahhoz, hogy tudd, hogy mit jelent az, hogy komcsi. Ha az lettem volna, most büszke lennék rá. Egyébként e kérdést tedd fel a jelenlegi vezetőinknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.