Újabb részlet derült ki arról, miért gondolta meg magát Kiss László lemondott úszókapitány. A Népszabadságnak adott interjújában a szakember elmondta, hogy a miniszterelnöknek komoly szerepe volt abban, hogy a hétvégén mégis a maradás mellett döntött. Orbán Viktor ugyanis csütörtökön este felemelte a telefont:

Még aznap este, a David Cameron angol kormányfővel folytatott tárgyalásai után telefonon felhívott Orbán Viktor miniszterelnök. Kérte, gondoljam át a döntésemet, hiszen az úszóknak szükségük van rám.

Kiss László hozzátette, hogy a nagy támogatás miatt kialakult az a meggyőződése, hogy maradnia kell, tehát

amikor vasárnap Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke felkeresett, kérésével már nyitott kaput döngetett.

Ugyanakkor Kiss Lászlónak a nyilvános botrány óta sem sikerült Hosszú Katinkával beszélnie, és nem is nagyon érti, hogy miért:

Fogy az idő, Katinkával sürgősen meg kellene beszélnünk az olimpiai felkészülés részleteit, például azt, hogy eljön-e majd az edzőtáborokba. Szerdán csak azt kívántam elérni: egyezzünk meg egy időpontban. Nem sikerült, az utamat állták. Annyit megjegyzek: a szövetségi kapitányok általában nem kérnek, hanem kijelölnek időpontot, s utólag már azt gondolom – elnézést érte –, házhoz mentem a... Másnap pedig olyan lelkiállapotba kerültem, hogy úgy éreztem, nincs más választásom, mint a lemondás. Pedig Katinkával és edző férjével, Shane Tusuppal mindig kiváló volt a kapcsolatunk.

Kiss László ugyanakkor egyeztetés és találkozás hiányában sem zárja ki, hogy Hosszú Katinka a váltó tagja legyen:

Áprilisban Győrött lesz az országos bajnokság, ott is lehet majd e számokban kvótát szerezni, s nagyon remélem, Katinka is úgy gondolja majd: Rióban a csapatban a helye. Rajtam nem múlik. Ismétlem, tegyünk félre mindent. Mint kapitány, eddig öt olimpián vettem részt, sok sikerben volt részem, kívánom Katinkának, hogy ebben az évben együtt örülhessünk aranyérmének. Rajtam az sem múlhat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Istenem, vajon mi tortenne ma Magyarorszagon, ha egyszer, egyetlen EGYSZER valamibe nem utne bele az orrat a terdigero focihuszar!
Kiss Laszlot annyira nem kellett meggyozni, (mert olyan gyors volt a visszateresrol valo dontese), hogy meg Gyarfast is meglepte..

Csak egyeten egyszer ne o folyna a csapbol is...:o(((
magyarbakancs
"Orbán győzte meg Kiss Lászlót, hogy maradjon úszókapitány"
Orbán úr nap-se kell fel maga nélkül.
Minden napi becses jó cselekedte és bölcsességét a nép úgy issza, mint a vizet.
De sok szájnak ez a víz igen csak poshadt moslék és ki is köpi.
Fradigege
A politikának távol kell maradnia a sporttól. Nem sikerült. Ismét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.