A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) álláspontja szerint Hosszú Katinka minden követelménynek megfelelt a holléti nyilvántartással kapcsolatban, a doppingellenes küzdelemben általa képviselt tiszta és egyértelmű álláspontot pedig semmilyen formában nem lehet megkérdőjelezni.

Így reagált a MÚSZ a Swimvortex nevű nemzetközi úszóportál cikkében szereplő felvetésre, amely szerint egyszerűen nem működik a doppingellenes rendszer azon eleme, hogy a sportolók holléte a váratlan ellenőrzések végett mindig ismert legyen.

Hosszú Katinka még soha, egyetlen alkalommal sem mulasztotta el időben elkészíteni a holléti nyilvántartását, és bárhol, bármikor rendelkezésre áll a versenyen kívüli ellenőrzésekre

- szögezte le a hazai szövetség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, válaszul arra, hogy a Swimvortex után a svéd Expressen már egyenesen doppingvétséget emlegetett a magyar világ- és Európa-bajnoknővel kapcsolatosan. A MÚSZ állásfoglalása szerint Hosszú minden feltételnek megfelelt.

Amint azt a Magyar Antidopping Csoport is megerősítette, Hosszú Katinka még soha, egyetlen alkalommal sem mulasztotta el időben elkészíteni a holléti nyilvántartását, és bárhol, bármikor rendelkezésre áll a versenyen kívüli ellenőrzésekre. Szövetségünk egyetlen kívánsága, hogy valamennyi válogatott úszó közvetlenül tájékoztassa Kiss László szövetségi kapitányt a versenyprogramjáról, illetve edzőtáborozási elképzeléseiről, ahogy ez a múltban is történt – a kapitány nem más forrásokból kíván erről információkat gyűjteni. Ez egy teljesen egyértelmű elvárása a mesternek, és ennek eddig valamennyi úszó megfelelt

- olvasható a Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök jegyezte közleményben, amelyet angol nyelven elküldtek a Swimvortex online szerkesztőségének is.

Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy Katinka minden követelménynek megfelelt a holléti nyilvántartással kapcsolatban, a doppingellenes küzdelemben általa képviselt tiszta és egyértelmű álláspontot – akárcsak a Magyar Úszószövetségét – pedig semmilyen formában nem lehet megkérdőjelezni

- hangsúlyozta Gyárfás Tamás.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mar vartam a dopping-vadat: ez a szokasos kovetkezo lepes egy elsportolo lejaratasanal, csak eppen nem nezik, hogy kinel sutik el ezt a "viccet", megjegyzest...

Nem szeretnek annak az illetonek a boreben lenni, aki doppingolassal vadolja meg Katinkat...

Gyarfas pedig vegre teszi, amit tennie kell: ezerrel vedi a kivalo sportolojat, edzojet.
Mangu
@karma1: Már elfeledted a kanadai újságírót, aki doppingolással vádolta Katinkát (cca. fél éve)? Katinka reakciója akkor csak annyi volt, hogy ő úszik, a VADA (Voluntary Anti-Doping Association - azoknak, akik nem ismernék), az ügyvédek meg teszik a dolgukat. Ez a dopping vádaskodás nagyon sokba kerülhet, főleg ha amerikai bíróságon indítják a pert és az hoz ítéletet.
karma1
@Mangu: Nem ismertem a cikket, de el tudom kepzelni, hogy mindenkit megprobalnak belekeverni doppingolasba, akinek ilyen kimagasloak az eredmenyei.

En is ugyanezt mondom: valaki - megerdemelten - nagyon meg fogja utni a bokajat, ha igaztalanul vadolja meg Katinkat doppingolassal.
Ezek szerint ezek a vadak mar akkor sem alltak meg a helyuket, akkor most mit probalkozik valami idiota megegyszer?
Mangu
@karma1: Média - közönséges rikkancs stílus - eladni mindent a profitért, futja a büntetésre és még marad is.
kutyahűség
Az apakomplexusra és a szerelem mióta számít doppingszernek? Az van mögötte, plusz a tehetsége és a szorgalma. :)
bujdicica
Nocsak, nocsak - ennyi nyalás! - félő hogy a végén exsiccosissal rohammentő visz a kórházba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.