Tízgólos vereséggel kezdett a lengyelországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében a magyar válogatott, amely a németekkel szemben maradt alul a pénteki első fordulóban. 

Németország-Magyarország 29-19 (17-9)

Rögtön német góllal indult a mérkőzés, sőt három perc után 3-0-ra vezetett a rivális. Nagy Kornél átlövése volt az első érdemi magyar válasz, de közelebb kerülni nem sikerült. Szemben Talant Dujshebaev szövetségi kapitány együttesével a német csapat rendre eredményesen fejezte be támadásait, s bár valamelyest javult Nagy Lászlóék védekezése, az ellenfél őrizte két-három gólos előnyét. Jellemző adat: a németek első nyolc lövéséből hét a magyar hálóban landolt.

Tízgólos vereséggel kezdte a magyar csapat a középdöntőt

A 14. percben négy-, a 19.-ben már öttalálatnyi volt a különbség (11-6), és érdemben az sem segített, hogy Mikler Roland helyére Bartucz László állt be a kapuba. Hatpercnyi gólszünet után Jamali alakította 12-7-re az állást, de szorosabbá továbbra sem sikerült tenni a meccset, amelynek félidejére nyolcgólosra duzzadt a német előny (17-9).

A második játékrészben is a magyar háló rezdült először, de aztán Bodó és Pásztor csökkentette a hátrányt (18-11). Közelebb kerülni azonban képtelen volt a magyar együttes, amely jobbára csak erőlködött, s a csapatjáték, továbbá a hatásos egyéni megoldások híján viszont csupán a kínlódás jutott osztályrészéül, az eredményen még kozmetikázni se nagyon sikerült. Olyannyira, hogy az 51. percben már tíz gól volt a németek előnye, mi több: az 55. percben 28-16-os állást mutatott az eredményjelző. Egyetlen részcélnak az maradt, hogy legalább ne kétszámjegyű legyen a vereség mértéke, de ez sem jött össze, mivel a legutolsó másodpercben is be tudták venni a magyar kaput a németek, akik így tíz góllal, 29-19-re nyertek, tulajdonképpen roppant könnyedén.

Mivel selejtezőcsoportjából eleve két vereséget hozott magával a gárda, így továbbra is pont nélkül áll.

Lengyelországban a magyar mellett az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd az olimpiai selejtező tornára még kiadó két helyért, a németek elleni kudarc nyomán azonban minimálisra csökkent az esélyük Nagy Lászlóéknak, hogy ott lehessenek a riói részvételről határozó viadalon.

A magyarok a németek után kedden a spanyol, szerdán a svéd válogatottal találkoznak még Wroclawban.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Lehet, hogy a " jövő " csapát keresi a szövetség. De amikor az ember egy személyvonatot vesz igénybe, és döbbenten veszi észre,hogy elsuhan mellette a " gyorsvonat " hát az nagyon szar érzés.
Lehet egy mérkőzést elveszíteni - ez a sport -de hit és akarat nélkül küzdeni arra nincs magyarázat.
Ok a Magyar címerest mezt vetek fel, A lelküket kiköpve keltet volna küzdeni. De mi ebből sémit sem látunk..
Jó lenne ha felelősök levonnák a következtetéseket és elköszönnének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.