Bernd Storck szövetségi kapitány szerint nemcsak a nyári Európa-bajnokságra való felkészülés a magyar labdarúgó-válogatott Telkiben zajló összetartásának célja, hanem annál messzebb is kell gondolni.

"Az Eb után készen kell állnunk a világbajnoki selejtezősorozatra, ezért olyan fiatalok is velünk vannak, akik a távlati csapat játékosai lehetnek" – mondta hétfői sajtótájékoztatóján a német szakember, aki elárulta, délelőtt aerob teszteket végeztek a játékosok, délután labdás edzés szerepelt a programban, míg kedden taktikai elemeket gyakorolnak, zárásként pedig kétkapus játék lesz.

Strock hozzátette, azért is fontos ez a háromnapos összetartás, mert a szakmai stáb tagjai személyesen elbeszélgetnek a futballistákkal, hogy miben kell fejlődniük, mire van szükség tőlük a nemzeti együttesben.

Storck: Messzebb kell gondolni az Eb-nél

"Mindenképpen olyan ellenfelet szeretnék, amely illik a játékrendszerünkhöz és jó felkészülést biztosít az Eb-riválisok ellen. De már annak is örülök, ha lesz ellenfél, hiszen február 22. van, így a csapatok többségének már összeállt a programja. A szövetség tudja, mit szeretnék és igyekszik megoldani, jelenleg két országgal zajlanak a tárgyalások" – válaszolt Storck az MTI kérdésére, hogy májusban milyen típusú válogatottal szeretné, hogy barátságos mérkőzést játsszon a csapata.

A magyar válogatott március 26-án Horvátországot fogadja a Groupama Arénában, erre a találkozóra vasárnap óta kaphatóak a jegyek. A közvetlen Eb-felkészülés során június 4-én a világbajnoki címvédő németekkel játszanak a magyarok Gelsenkirchenben, de az MLSZ májusra még szeretne lekötni egy hazai találkozót. Storck a horvátok elleni meccsel kapcsolatban azt mondta, a fejében már összeállt a csapat, s lesznek olyanok, akiket kipróbálnak majd.

Elek Ákos és Korcsmár Zsolt kifejtette, nagyon hasznosak ezek az összetartások, mert az amúgy is kiváló csapategység tovább javul ennek köszönhetően. A DVTK Kínából hazatérő futballistája és a Vasasnak a német másodosztályú Greuther Fürth-től szerződtetett védője abban is egyetértett, hogy a létszámcsökkentés jót tett a magyar élvonal színvonalának, mert tapasztalatuk szerint nagyobb lett az iram.

"Örülök, hogy jó csapatokkal játszunk, de ezeken nem eredményben gondolkozom, hanem játékban. Mindig a következő meccsre koncentrálok, de bevallom, nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék az Eb-re" – mondta Elek Ákos, aki hozzátette, azt elképzelhetetlennek tartja, hogy nagyon kikapjanak a horvát és a német válogatottól, hiába tartozik mindkettő a világ közvetlen élvonalához. Szerinte ez a magyar válogatott már teljesen más, mint amelyik például 2013-ban Hollandiában 8-1-re kikapott. Megjegyezte, Egervári Sándor akkor sok fiatalt épített a csapatba, köztük őt is, és mostanra ezek a játékosok már megfelelő rutinnal rendelkeznek, hogy ilyen kudarc ne fordulhasson elő.

Fiola Attila, a Puskás Akadémia védője arról beszélt, számára előny is lehet, hogy több poszton bevethető. Ezzel arra utalt, hogy amíg klubjában a védelem közepén játszik, addig a válogatottban jobbhátvédként szokott.

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Tc. Kapitány Úr!!! Engedjen meg agy észrevételt . Ha Ön valóban hisz ebben a " magyar labdarúgásban " akkor Ón egy kurva naiv ember.
Nincs ebben az országban sem LABDARÚGÓ, sem LABDARÚGÁS. Csak ugatás, de az nagyon.
Javallanám, ha nem akar széné égni, mielőbb keressen egy ütőkepeseb csapatot magának. Ehhez kívánok sok sikert.
bra048
Nem hiszem, hogy ráfér a kritika zsenge képességű válogatottunkra, mely a példaszerű összetartás okán tudott kijutni az Eb-re. A világklasszisokkal tűzdelt horvát válogatott ellen lemérhetjük, hogy igazából mit is tudunk.
perfekt
Kapitány-kapitány!--téves az irány-és a gőz a hajókürtre van vezetve.Te még nem ismered a magyaros vircsaftot--itt már most fúrnak téged-kívül belül-hidd el.Tisztelem a mentalitásodat,a németes szellemet-de a realitások nehézzé teszik a munkádat.És még valami-a nagyon tehetséges játékosok,16 éves korukra szinte mindent-elveszítenek-mikor be kerülnek az első csapatok keretébe.A másik:most olvasom,hogy olyan ellenfeleket keresel amelyek illenek a mi játékrendszerünkhöz.Ez kapitális hiba.Ellenfeleink-láthatják, ha van, újításainkat--de a kirívó hibáinkat is.Tudom ezért az utóbbiért keresel hasonló csapatokat, hogy ezt te is lásd.A másik--ezzel a játékos anyaggal kettőnél több taktikai-játékrendet idő hiányában lehetetlen megvalósítani.De, járd utadat-szerencsével-jó széllel a francia partok felé..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.