A KÉSZ Csoport bejelentette, hogy Kiss László botránya miatt felbontja szponzori szerződését a Magyar Úszó Szövetséggel – írja az Origo.hu.

A KÉSZ Csoport közleményében kijelentette, a jövőben nem kívánja támogatni az úszószövetséget. Az ok Kiss László szövetségi kapitány 60-as években elkövetett szexuális bűnténye, ami a napokban került nyilvánosságra.

Minden szponzorációval kapcsolatban az egyik legfontosabb alapelvünk a feddhetetlenség. Elvárásként támasztjuk, hogy a támogatott sportszervezetről vagy sportszövetségről a köztudatban és a sajtóban is kétes hírektől mentes, egyértelműen pozitív kép legyen jelen.

Ugyanígy kiemelkedően fontos, hogy ezen sportszervezetek vezetői is feddhetetlenek maradjanak, és széles körben jó megítélésnek örvendjenek, hiszen a róluk kialakult kép is közvetlenül kihat a sportszervezet megítélésére, ezáltal a sportszervezet támogatójára, azaz a KÉSZ Csoportra is. Őszintén sajnáljuk és csalódottak vagyunk azért, hogy a Magyar Úszó szövetség a Kiss László személye körüli botránnyal bebizonyította, hogy működésében a fenti alapelvek nem tudnak működni, a Szövetség nem tud azonosulni értékrendünkkel.

A KÉSZ közleményében külön hangsúlyozta, hogy korábban "Hosszú Katinka életpályamodelljét és fejlődését" kívánta segíteni, amelyre a MÚSZ kizárólag a szövetség támogatásán keresztül adott lehetőséget. A mostani döntés ellenére "a KÉSZ Csoport a továbbiakban is nyitott arra, hogy biztosítsa az erkölcsi és anyagi támogatást Hosszú Katinka sikeres olimpiai szerepléséhez, ezt azonban a Magyar Úszó Szövetség támogatásán keresztül megvalósíthatatlannak tartja".

A KÉSZ Csoport nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy elkötelezett híve a magyar élsport és utánpótlás-nevelés támogatásának, melyet a múltban már többször bizonyított, többek között Lékó Péter sakkmester, Gyurta Dániel úszó, valamint a magyar labdarúgó-, kézilabda-, tenisz- és vízilabda-utánpótlás támogatásával.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rapier
Most akkor járnak el helyesen az úszók, ha a KÉSZ-t elküldik a náthásba. Talán nyilatkozhatnának, hogy azoktól soha támogatást nem fogadnak el erkölcsi megfontolásból!
wagabund
Na kiderült, milyen aljas módon nyúlták le például Hosszúnak szánt szponzori pénzt... és még pofátlanul csodálkoznak, hogy Hosszú állandóan pénzdíjas versenyeken ússza össze a tejbe valót..

Hosszú már biztosan nem szorul a szövetség támogatására...ezért is ekézik, mert az irigység nagy úr...
eugen4402
Bele se merek gondolni, mi történne akkor, ha némelyik fociedző múltjában is előbukkannának hasonló foltok..? Szponzorék becsuknák a bukszát? Undorító, aljas, mocsok ügy, ha valaki csoportosan vagy magányosan, nemi, vagy egyéb erőszakot követ el, ezzel kizárja magát a tisztességes emberek társadalmából...
...Akik csak legyintenek egyet, ha némely (összes) focicsapat komplett hülyére veszi őket, és a meccsek eredményeit megbundázzák, és továbbra is imádják az aranylábú aranycsinálókat, és képesek arra, hogy a szar focit aranyáron díjazzák a tévébandák, a fogadóirodák, és egyes szponzorok, akik vidéki politikusok előtt járják csábtáncukat, mint Leila, az arab démon, (akinek arcán az idő, és egy ideges legionárius rohamkése mély nyomokat hagyott.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.