A Blikk azt írja, hogy 1962. február 17-én Kiss Lászlót és másik két úszótársát, V. Lajost és L. Lászlót úgy ítélte el a bíróság, hogy alapvetően nem egy, hanem két ügyet tárgyalt egyszerre.

Az ítélet indoklásában a bíró említést tett egy másik, meg nem nevezett nőről is, ahol szintén Kiss László, V. Lajos és L. László volt a terhelten érintett.

Míg Zsuzsanna esetében a bíró bizonyítottnak látta az elkövetést, ebben az esetben

„mind a három vádlottat felmentette az ellenük további egyrendbeli erőszakos nemi közösülés büntette miatt emelt vád alól, éspedig bizonyítottság hiánya címén”

– szól az indoklás.

Kiss László újabb nemierőszak-ügyére derült fény

Megerősíthetem, ismerve a korszak erőszakos nemi közösüléses büntetőügyeit, hogy valóban volt egy hasonló ügy. A felmentéssel zárult esetben is büntetést kért az ügyészség, ám mivel a tárgyalások során az áldozat egymásnak ellentmondó vallomást tett, ez esetben nem ítélte el a vádlottakat a bíróság

– közölte a Blikk-kel Tóth Eszter Zsófia történész.

A Kiss László ügyet kirobbantó fullank.com főszerkesztője, Menyhért Mészáros László nemrég úgy fogalmazott, eddig csupán a rendelkezésre álló dokumentumok tartalmának húsz százalékát adta közzé.

Állítja, a birtokában lévő dokumentumokat folyamatosan dolgozzák fel. Eközben találtak rá egy másik ügyre, amelyből kiderült, egy korábbi MÚSZ-elnökségi tagnak szintén volt nemi erőszak ügye egy úszólánnyal, nagyjából két évtizeddel ezelőtt.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Szerintem ki nem mondott dolog, hogy élsportolók között bocsánatos bűn az ilyesmi. Elbagatellizálják, az áldozat meg nem tud bizonyítani semmit.
Tulajdonképpen méltó példaképe Kiss az egész sportnak, nem csak az úszásnak.
Dopping, erőszak, pénz, bundák - ez ma a sportnak csúfolt valami.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
@Katalina62: Jók a kérdéseid, és azt hiszem erre egyszerű válasz is adható: Sajnos az érdekek az emberek ilyenek. Jobb lenne ha a bűn elkövetésekor mindjárt jöhetne a tettel jól megérdemelt igazságos büntetés, a következményeivel! Erőszak: nem foglakozhat fiatalokkal, sikkasztás, nem foglakozhat pénzzel,...
De ne évüljenek el az ilyen bűnök, és a politikaiak se!
nemjoezigy
@Szeparepa2: Tudod mi jutott eszembe erről a kategorizálásról!
A rómaiak cirkusza. Mi kell a népnek?: kenyere és cirkuszt. Ezt az orbánék leegyszerűsítették: csak cirkuszt, ami jelen esetben a sport! (kenyér az minek)
Amikor doktorátust akarnak ezek a férgek adni a focistáknak, ha fociznak, és egyéb őrültségek a stadionok és az olimpia hajszolása!
mariaberta
@nyanya001: 50 év után biztosan,mert a régi sebeket feltörn, -i hogy érthetően fejezzem ki magam- felér egy állatkínzással.
nyanya001
@mariaberta: Ezt nem lehet elfelejteni még 50 év után sem!
A helyedben nem használnék állatkínzás kifejezést.
mariaberta
@nyanya001: Hát ne használj...Elfelejteni persze, hogy nem lehet. De nem maradt büntetlenül, hogy kevésnek ítélik, az más kérdés. Csak már túlzásnak tartom, ami Kiss László ellen történik.
soljanka
@Szeparepa2: Itt nincs "bezzeg"
Ez a fickó nőket erőszakolt meg.
Ergo: puhapöcsű, agresszív tróger. Nem férfi, nem ember.
Mellékállásban sportolókat edzett. Mint edző sikeres. Jó szakember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.