A helyzeteit jól kihasználó és parádésan védekező magyar válogatott – története során először – 5-2-re – legyőzte a fehérorosz csapatot az oroszországi jégkorong-világbajnokság szentpétervári csoportjának hatodik fordulójában, így maradt esélye, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljen.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttesének – amely a 16-os mezőnyben egyedüliként állt pont nélküli – csak úgy maradhatott lehetősége a bennmaradásra, ha a szombati találkozón győz. Az első két harmadban nemcsak védekezésben, hanem támadásban is remekelt a válogatott, így elhúzott 4-2-re. A záró játékrészben egy üres kapus góllal állította be a végeredményt.

A magyarok, akik legutóbb az 1939-es elit vb-n szereztek pontot, hétfőn a németek ellen közép-európai idő szerint 19.15-kor kezdődő összecsapással zárják a vb-t. Vereség esetén akkor marad benn a válogatott, ha a fehéroroszok kedden nem szereznek pontot a franciák ellen.

Végeredmény: Magyarország–Fehéroroszország 5–2 (2–1, 2–1, 1–0)

1939. február 3. óta először nyertünk mérkőzést az elit-vbn.

A KERET

Kapusok (3): HETÉNYI Zoltán, RAJNA Miklós (Fehérvár AV19), VAY Ádám (Debreceni HK)

Bekkek (8): DUDÁS Jesse, SAGERT Kalvin (DVTK), GARÁT Zsombor, MESTYÁN István, STIPSICZ Bence (MAC), SZIRÁNYI Bence, WEHRS Kevin (Fehérvár), VAS Márton (Fassa, olasz)

Csatárok (14): BANHAM Frank, BARTALIS István, BENK András, KOVÁCS Csaba, KÓGER Dániel, NAGY Gergő, SARAUER Andrew (Fehérvár), ERDÉLY Csanád (Sioux Falls, amerikai), GALLÓ Vilmos (Linköping, svéd), MAGOSI Bálint (Briancon, francia), NAGY Krisztián, SEBŐK Balázs (KalPa, finn), SOFRON István (Klagenfurt osztrák), VAS János (Slavia Praha, cseh)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Észre sem vettem, hogy Orbán sorra építené a jégpályás csarnokokat vagy, hogy százmilliárdokat költene a jégkorongra. De akkor ez most hogy?
Gratulálok a fiúknak, hogy bebizonyították, az eredményhez tehetség és küzdeni akarás kell.
justhpeter
Gratulálok, remélem meglesz a biztos bennmaradás.
eszegfu
Nagyon örülök én is, minden tiszteletem! Sajnálom igazán, hogy most éppen a kárpátaljai hokisok kapnak pénzt, nem a hazai csapat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.