Még nem történt hivatalos bejelentés, de szinte biztos, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi vizsgálatot indít a szombat esti, Anglia–Oroszország (1–1) Európa-bajnoki csoportmérkőzés végén kirobbant verekedés miatt.

Az UEFA az orosz labadarúgó-szövetséget büntetheti amiatt, hogy szurkolóik a szombati mérkőzés előtt és után is összecsaptak az angol drukkerekkel.

A Nemzeti Sport azt írja, az illetékesek most arra várnak, hogy minden jelentés beérkezzen, majd azután minden bizonnyal megindítják a fegyelmi eljárást.

Az orosz szövetség 2012-ben hasonló eset miatt már kapott egy felfüggesztett hatpontos büntetést, így most elképzelhető, hogy meg is fosztják a szigetországiak ellen kibrusztolt értékes egy pontjától.

Mindeközben az orosz sportminiszter azt állítja, szerinte semmi sem történt:

Nem volt semmilyen összecsapás, eltúlozzák az egészet. Amikor a meccs véget ért, nem volt igazi elválasztó a két tábor között. Az angolok természetesen csalódottak voltak, de hamar helyreállt a rend. A hasonló mérkőzések nagyon gondos szervezést igényelnek, és a szurkolókat megfelelő módon el kell szeparálni egymástól. Az nem helyes, hogy petárdákat és fáklyákat is bevittek a szurkolók a meccsre...

- idézi szavait a sportoldal.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
Miért nem a franciákat büntetik a rossz biztonsági szervezés miatt?
Ismerhetnék a szurkoló táborokat.
cs.n.
Bréking nyúz, megkapták a súlyos büntetést. 150000 eurót kell perkálniuk, de nem ez a súlyos, hanem hogy felfüggesztették a részvételüket az EB-n.
cs.n.
@cs.n.: Jav. akkor zárják ki őket, ha megint rendetlenkednek.
vadnarancs
@justhpeter: Miért ne lehetne? Beazonosítani mindet, pénzbünti, majd kitoloncolni azonnali hatállyal, mellette az Eu-ból 10 évre kitiltani. Úgy gondolom ez lenne a korrekt...
Eriksson
A zavargó migránsokat miért nem tiltják ki? :-))))
Ez megint egy ok, hogy üssenek egyet a ruszkikon.
Vosztok
Az angolok meg ott sem voltak.
Orosz szurkoló nincs kint ötszáz sem. Angol meg vagy ötvenezer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.