Még egy balhé az Európa Bajnokságon és mehet haza az orosz válogatott – írja a hvg.hu.

Az orosz válogatottnak ott kell hagynia az Európa-bajnokságot, ha még egy erőszakos cselekedetet elkövetnek az orosz szurkolók. Ezt megfejelték még azzal, hogy az orosz labdarúgó szövetség 150 ezer eurós büntetést is kapott.

"A vádak között nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulások szerepelnek" – áll az UEFA keddi közleményében.

A kizárás életbe lép, amennyiben stadionon belül hasonló esetek történnek az orosz szimpatizánsok részéről.

Az UEFA vasárnap indított fegyelmi eljárást indított az Orosz Labdarúgó Szövetség ellen a marseille-i Stade Velodromban az orosz szurkolók rasszista magatartása és általuk kirobbantott zavargások, valamint a pirotechnikai eszközök használata miatt.

A stadionban a mérkőzés alatt és az azt követően történt erőszak a folytatását jelentette azoknak az összetűzéseknek, amelyek már csütörtökön elkezdődtek Marseille-ben előbb az angol és francia, majd a később a becsatlakozott orosz szurkolók között. A szombati mérkőzést megelőzően már a kikötőben és a belvárosban is könnygázt, illetve vízágyút vetett be a francia rendőrség a zavargások megfékezésére.

Az 1-1-re végződött mérkőzés után orosz szurkolók provokáltak összecsapást a stadionban, jelzőrakétát lőttek át az angol szektorba, petárdákat hajigáltak, tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Az UEFA gatyarohasztok miert nem buntetik az Angolokat is! Rasszista az anyad .Semivel sem
voltak kulombek a Brittek sem! Ezek a moslekok me'g a sportba is beviszik az oroszok elleni embargot!Kik a Franciak??? --jott ment afrikai takolmanyok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.