Már az Ausztria elleni mérkőzés után eljárást indított ellenünk, majd az Izland elleni meccsen történt súlyosabb rendbontásokért is fegyelmi büntetést szabott ki a nemzetközi szövetség – olvasható az MLSZ honlapján.

A Labdarúgó Szövetség kiemeli, hogy a túlnyomó többség sportszerűen szurkolt és óriási hangulatot teremtettek mindkét meccsen, illetve már előtte is. Viszont volt árnyoldal is:

Mivel többen be akartak mászni a pályára, voltak, akik a stadion biztonsági személyzetével és rendőrökkel keveredtek verekedésbe, hanggránátot és petárdát lőttek fel, és fáklyát dobtak a pályára. A verekedésekkel kapcsolatban több magyar szurkolót előállítottak, közülük egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanújával le is tartóztattak, és természetesen az UEFA is vizsgálatot indított, melynek eredményét kedden délután hozták nyilvánosságra.

A nemzetközi szövetség az Ausztria elleni Bordeaux-i mérkőzéssel kapcsolatban pirotechnika használatáért 20 000 €, míg az Izland elleni Marseille-i mérkőzésen történtek esetében pirotechnika használatért, tárgyak pályára dobásáért és tömegverekedésben való részvételért 65 000 € pénzbüntetés befizetésére kötelezi a magyar szövetséget.

Az MLSZ kéri, hogy az utolsó csoportmeccsünkön minden magyar szurkoló csak és kizárólag a sportszerűség keretein belül buzdítsa a csapatot, hiszen egy esetleges újabb rendbontás után az UEFA visszaesőként bünteti a csapatot. Ki kell emelni, hogy minden egyes olyan megmozdulás, amely okot adhat a nemzetközi szövetségnek a vizsgálódásra, közvetlenül a magyar csapatnak árt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@szaboria1: Nem probléma, majd megbundázza a csuti maradona, hogy
közpénzből legyen megfizetve !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Nem mi vittük ki, nem mi engedtük be őket a stadionokba, nem mi rosszalkodtunk, nem nekünk a dolgunk megfékezni az ott belépődíjjal rendelkezőt - sorolhatja a megbüntetett. Ami itt történik, erősen hajaz a kollektív büntetésre.
Azért a renitensek védelmére leírom a francia Himnusz két refrén sorát, melyet talán a magyar - és más nemzetek - "drukkolói" is a kelleténél komolyan vettek:

"Hajrá, fegyverbe hát! Ma harcba hív hazád!
Csak jöjj! Csak jöjj! Öntözze hát, rút vérük a határt!"
eugen4402
@sokanvagyunk: Én se kötözködésnek szánom, de ennyi petárdát, pirotechnikai szirszart hogy lehet bevinni a szigorúan ellenőrzött kapukon a lelátókra, ne mondja senki, hogy a végbelükben csempészték be, mert elröhögöm magam...
Imádkozzunk, hogy az ISIS-banditák most éppen valami mással foglalkozzanak, és ne vegyék észre a biztonsági réseket.
human
@Hellcat: Hát miután az alaptörvény 4. módosításába is betették fideszék, hogy adót vethetnek ki, ha büntet az EU én könnyen el tudom képzelni, hogy bár fizetni fog az MLSZ, de rögtön kapnak is majd valami támogatást. Persze lehet, hogy a látszatra sem fognak adni és a kormány majd a rendkívüli keret terhére kifizeti, úgyis költöttek már abból mindenféle hülyeségre.
Mobil123
@lópicigáspár: Én még azt is eltudom képzelni hogy a setét vezír fizette a Mi pénzünkből ezeknek a kimenetelét.
kukac50
A Magyar szurkolók viselkedhetnének Ők sem külömbek a migránsoknál,azokra gondolok akiket őrizetbe vettek. Fizettessék azokkal akik miatt kaptuk a büntetést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.