Bár a magyar válogatott már elbúcsúzott a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságtól (Eb), az M4 Sport nézettségi adatai szerint nem csillapodott a fociláz az országban, és tovább uralja a képernyőket az Eb – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy a hétvégi mérkőzések a tévénézők több mint negyedét vonzották. A Franciaország-Izland negyeddöntőt egymilliónál többen követték, közönségaránya a teljes népesség körében 26,1 százalék volt. A Németország-Olaszország összecsapást több mint 1,2 millióan figyelték, közönségaránya 36 százalék volt.

Szombat délután a Forma-1 Osztrák Nagydíj időmérő edzésének nézettsége 313 ezer volt, ezzel a műsor adásideje alatt a legnézettebb csatorna volt az M4 Sport, a teljes népesség körében 15,8 százalékos közönségaránnyal. Vasárnap az Osztrák Nagydíjat 560 ezren követték – 23,4 százalékos közönségarány –, ekkor is az M4 Sport volt a legnézettebb.

Úgy folytatták: az idén először átadott Petőfi Zenei Díj hatalmas bulival mutatkozott be a VOLT Fesztivál nulladik napján Sopronban. A Nielsen adatai szerint a Petőfi TV-n és a Duna Worldön 110 ezren figyelték az élő adást, míg a hagyományteremtő gála első közvetítésébe 890 ezren kapcsolódtak be.

A labdarúgó Eb "nemcsak a tévéképernyőket foglalta el ezen a nyáron, a közmédia online eredményei is kimagaslóak" – írták. A közmédia-hálózat több mint 1,8 millió valódi felhasználóhoz jutott el. Ez 36 százalékkal magasabb látogatószám, mint az eddigi rekord, a januárban mért 1,34 millió valódi felhasználó.

A Médiaklikkre mintegy 850 ezren kattintottak júniusban. A korábbi rekordot januárban mérték, akkor 514 ezer valódi felhasználót regisztráltak.

Az m4sport.hu is 850 ezernél több valódi felhasználót ért el júniusban, megdöntve ezzel az eddigi csúcsot, a 2014 júniusában mért 331 ezer valódi felhasználót a labdarúgó világbajnokság idején.

A hirado.hu szintén javított 5 százalékot előző havi teljesítményén, az egy évvel ezelőtti eredményeihez képest pedig 54 százalékkal teljesített jobban.

A petofilive.hu-ra 340 ezer valódi felhasználó érkezett, ez négyszerese a tavaly júniusi látogatószámnak – olvasható a közleményben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
És ez a ""kiugróan magas"" nézettség a remek műsoroknak, az MTVA szakmai és szervezeti képességeinek és dolgozói extra hozzáértésének és leginkább az olcsóságának köszönhetőek.
Meddig fog ""emelkedni"" ez a szint, ha vége lesz az EB-nek és az olimpia még nem fog kezdődni?
Minimum a 1-1,5 %-ig fog szárnyalni.
human
@Nil: Eddig nem látott menekültellenes kampány, ugyanis október 2-án szavazás lesz arról, ami nem dönt el semmit.
Nil
@human: És azt ki fogja nézni? @human: Egyébként meg tanulni kellene a migránsokról nem kampánybeszédeket hallgatni
human
@Nil: A csapból is az fog folyni. Az utca tele lesz ilyen plakátokkal, szóval nehéz lesz elkerülni. A migránsokról tanulásról meg az jut eszembe, hogy egy táborlakót megkérdeztek, hogy mivel telik a napjuk. Fociznak, bevásárolnak, interneteznek, unatkoznak. Rákérdeztek, hogy és valami oktatást kapnak-e a táborban. Semmit, szólt a válasz. És akkor csodálkoznak, hogy némelyik nem érti, hogy miért csak a vastag fehér vonalakon szabad átkelni az úttesten.
Nil
@human: Én nem gondolom hogy van ember aki ha békében élhet, dolgozhat nevelheti a gyerekét akkor csak úgy fogja magát és elindul a nagyvilágba. Nálunk nincs háború- az emberek mégis menekülnek. Gondolkodni kellene végre.
Ma valaki azt mondta nekem hogy nem akarja hogy migráns feküdjön mellé az ágyba. Mondtam neki hogy a migráns nem is akar mellé feküdni. De ő csak fél. Sajnálom őt és a többieket is akik képtelenek informálódni és saját véleményt kialakítani a tudásuk alapján

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.