A Liverpool FC kölcsönadta magyar kapusát, Bogdán Ádámot az angol másodosztályban szereplő Wigan Athletic labdarúgócsapatának. 

A nyugat-angliai klub honlapjának szerdai közleménye szerint a 28 éves játékos már átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, és este a Macclesfield Town elleni barátságos mérkőzésen be is mutatkozhat új csapatában. Kölcsönszerződése egy idényre szól.

Amióta tudtuk, hogy megszerezhetjük Ádámot, mindent megtettem, hogy nálunk folytassa. Nagy tapasztalattal rendelkezik, és komoly versenyhelyzetet teremt az érkezése, ami előreviszi a csapatot

– nyilatkozta Gary Caldwell vezetőedző.

A Liverpoolnál megtapasztalhattam az abszolút topfutballt, hogy milyen érzés döntőkben játszani, mi az a nyomás, amit el kell viselni. Minden nap olyan színvonalon edzhettem, ami a fejlődésemet szolgálta. Persze az nem vitatható, hogy nem úgy alakult a szezon, ahogyan elterveztem

– mondta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában Bogdán. Hozzátette, a Wigannél most arra kell koncentrálnia, hogy visszaemelje magát arra a szintre, ahová egyszer már eljutott.

Bogdán első számú vetélytársa az a 41 éves finn Jussi Jääskeläinen lesz, akivel korábban éveken keresztül a Bolton Wanderersnél is együtt készült.

A Wigan ráadásul megvette a Bolton korábbi edzőközpontját, így most ugyanott fogunk készülni, ahol korábban nyolc évig

– tette hozzá a magyar futballista, aki megjegyezte, a bajnokság augusztus 6-i rajtját megelőzően még lesz néhány edzőmérkőzés, ezeken szeretne olyan teljesítményt nyújtani, hogy az ő nevével kezdődjön a Wigan összeállítása.

Bogdán tavaly nyáron igazolt Liverpoolba, ahol hat mérkőzésen védett, de többször hibázott. Később ezért nem kapott lehetőséget, emiatt döntöttek a kölcsönadása mellett. Korábban évekig a Bolton Wanderers kapuját védte a Premier League-ben és a másodosztályban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.