Akárcsak Londonban, Rióban is 35 millió forintot ér majd a magyar aranyérem – írta csütörtöki számában a Bors.

A lap szerint lényegében semmit nem változott az olimpiai helyezettek javadalmazása 2012-höz képest.

"Az idei nyári játékokon elért helyezéseket ugyanolyan összegben honorálja majd az állam, mint négy éve tette Londonban. Az egyéni olimpiai arany továbbra is 35, az ezüst 25, a bronz pedig 20 millió forintot jelent a sportolónak, sőt, habár olimpiai pont nem jár érte, még a 7-8. helyezettek is kapnak némi aprót, konkrétan négy-, illetve kétmillió forintot."

- írta a lap.

Az elmúlt évek gyakorlata szerint a páros eredmények ezen összegek kilencven szá­zalékát érik, a kajaknégyes vagy az úszóváltó teljesítményei után a nyolcvan százalékát kaphatják a tagok, a csapatsportágaknál het­­ven százalék a javasolt összeg.

A Bors úgy tudja, változást jelent, hogy amíg korábban egy sportoló a három legjobb eredménye után kaphatott pénzbeli elismerést, addig Rióban várhatóan valamennyi helyezés beleszámít majd a jutalomba.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Én egyáltalán nem sajnálom ezt a pénzt! Megérdemlik, hiszen akár több tiz év munkáját "fizetik" meg. De ugy is nézhetem: 4 évre (2 olimpia közötti idő) 35 millió (aranyérmes), az évi 8,75 millió... ennyit kb. 6 hét alatt keresnek egyes vezetők!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Én egyáltalán nem sajnálom ezt a pénzt! Megérdemlik, hiszen akár több tiz év munkáját "fizetik" meg. De ugy is nézhetem: 4 évre (2 olimpia közötti idő) 35 millió (aranyérmes), az évi 8,75 millió... ennyit kb. 6 hét alatt keresnek egyes vezetők!
vonotok
Minden tiszteltetem az olimpikonoké. Ha tisztán, tisztességgel felkészültek emelt fővel legyenek büszkék az eredményeikre, és az országra akit képviselnek.
De, szeretném, ha mindenki egészségesen és épségben haza éren !!!
justhpeter
@vonotok: Egyetértek. Eredményes szereplést követően megérdemlik a pénzt.
idppp
Keveslem a jutalmat! Dzsudzsák az EB 13. helyéért 80 millió Ft-ot kapott! Hol van az arányban egy olimpiai bajnoki címmel! Aki dicsőséget szerez az országnak minden pénzt megérdemel! A futballistáink csak szégyent hoztak ránk, legalábbis, az igényes szurkolókra!
namihami
Én viszont ellent mondanék nektek.
Nem mondom, hogy nem érdemlik meg a tisztességes jutalmat, de azért, gondoljatok bele, 35 millió.
Abban az országban, ahol családok élnek minimálbérből, sőt közmunkásbérből vagy segélyből, akkor igazán nem erre kéne ekkora összegeket költeni. Kapjanak jutalmat, de az összeg nagysága szerintem erősen túlzott. Ezek a sportolók a felkészülés hónapjai alatt is jó fizetéseket kapnak, márkás autókkal közlekednek és nem hiszem, hogy a híd alatt alszanak.
A fent említett családok viszont sokszor nem máról holnapra, de máról mára se képesek élni és sokszor nem a saját hibáik miatt. Gondoljatok bele, hogy fekszik le az az anya, aki tudja, hogy a GYEREKE ma este is éhesen került ágyba.
Igazatok van, a focistáink helyezése és díjazása már nem röhejes, hanem felháborító. Nekik még ennyit se adnék, sőt,de a kettő most elválik egymástól.
Desischado
@namihami: Teljes mértékben osztom a véleményed, semmit sem kell hozzátennem. Tökéletesen igazad van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.