Felfüggeszti tisztségét és távol marad az olimpiától Kadler Gusztáv, a kajak-kenu szövetség alelnöke – írja a Kisalföld.hu.

A sportvezető Baráth Etele elnöknek írt levelében úgy fogalmaz:

„Nagyon fontos számomra a tiszta sport, ugyanakkor a sportvezetőknek is tisztességesen kell eljárni. Az a módszer, amely a két sportoló olimpiai csapatból való kizárásához vezetett, számomra teljesen elfogadhatatlan. Ez az ügy nemcsak az érintett sportolóknak a szégyene, hanem azoknak a sportvezetőknek is, akik előkészítették azt.”

Kadler úgy véli, a kialakult helyzetben a nyugodt légkör megteremtéséhez úgy tud hozzájárulni, ha a riói olimpián nem vesz részt.

Mint ismeretes, a kajak-kenu szövetség elnöksége a Magyar Antidopping Csoporttól (MACS) kapott információk alapján megváltoztatta a riói olimpiára utazó férfi kajakversenyzők névsorát, így Molnár Péter és Tótka Sándor utazik a doppinggyanúba keveredett győri Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Nagyon remélem, hogy a két fiatal több tízmilliós bánatpénzt fog követelni, az őket kitiltóltól..

...ha beigazolódik, hogy nem doppingoltak, csak a vezetők lihegték túl a növekedés-serkentő halvány jelét...persze akkor már baszhattyák életük nagy álmát, amit valakiknek sikerült tönkretenni...

...már elhangzott olyan kijelentés mérvadó ember szájából, hogy senki nem mondta a fiúkra, hogy doppingoltak... még vizsgálják a vizeletüket..
oncogito
Ha mégis doppingoltak, akkor a vezetés csak hagyja nyugodtan felkészülni a drogos versenyzőket.
Manapság úgyis ez a trendi. Fő az eredmény, meg a lóvé. A többi nem számít. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.