A magyar válogatott 13-11-re legyőzte Kínát a riói olimpia női vízilabdatornájának keddi nyitófordulójában.

A találkozót a harmadik negyedben döntötte el a gárda, mivel ezt a szakaszt 6-3-ra nyerte. Az összecsapás egyik legjobbja a négy lövéséből négygólos Czigány Dóra volt.

A magyar válogatott csütörtökön a spanyolokkal, szombaton pedig a címvédő és világbajnok amerikaiakkal játszik a csoportban. A kvartettből minden csapat bejut a negyeddöntőbe.

Női vízilabdatorna:

B csoport, 1. forduló:

Magyarország-Kína 13-11 (2-2, 4-4, 6-3, 1-2)

---------------------------------------------

Maria Lenk Uszoda, 300 néző néző, v.: Peris (horvát), Sztavridisz (görög)

gólszerzők: Cigány 4, Keszthelyi 3, Bujka, Takács 2-2, Tóth I., Antal 1-1, illetve Ma, Niu 3-3, Csao, 2, Mej, Csang C., Csang V. 1-1

emberelőnyök: 11/12

Magyarország:

-------------

Gangl – Antal, Kisteleki H., Szűcs, Takács, Bujka, Garda – cserék: Keszthelyi, Czigány, Takács, Illés, Tóth, Csabai

Kína:

-----

Jang – Szun, Ma, Niu, Vang, Csang C., Csao – cserék: Mej, Hsziong, Szun, Szong, Csao, Csang V., Csang Cs.

Rögtön jó védekezéssel, majd kihagyott emberelőnnyel kezdett a magyar válogatott. Az első néhány percben mindkét csapat sok hibával játszott, végül a harmadik olimpiáján szereplő Takács Orsolya közeli találatával – amely fórból született – jutott vezetéshez a magyar együttes. A kínaiak szintén emberelőnyből egyenlítettek, majd az első akcióból esett találatot Tóth Ildikó érte el centerből. Az ázsiaiak ötméteresből egalizáltak, majd 11 másodperccel a negyed vége előtt emberhátrányba kerültek. Bíró Attila időt kért, de a figura végén Kisteleki Hanna lövését hárította a kapus.

A második felvonásban újra villant a kínai center, lefordult Garda Krisztináról és büntetőt harcolt ki, amelyet Csao Zsi-han értékesített. A jó centermunkára a túloldalon is akadt példa, Bujka Barbara rázta le magáról emberét és lőtt a hálóba (3-3). A nyáron a Szegedhez szerződött klasszis a következő támadásban újra betalált (4-3), védekezésben pedig úgy tűnt, Gangl is elkapta a fonalat, igaz, Csang Cong hajszálpontos lövésével szemben tehetetlen volt.

A folytatásban Kisteleki úszott meg, és harcolt ki ötméterest, Keszthelyi Rita pedig nem hibázott. A másik oldalon Tóth kiállítását pillanatok alatt gólra váltott a rivális. Néhány percig mindkét gárda csak a kapufát "forgácsolta", majd emberelőnyből Keszthelyi már nem mérte el a távolságot (6-5).

A harmadik felvonás gyors kínai előnnyel és góllal indult – ezzel először vezetett a rivális –, de Antal Dóra legalább ilyen gyorsan válaszolt: akcióból bombázott szélről a léc alá (7-7). Egy kivédekezett emberhátrány után az ellentámadásból Czigány Dóra lövése talált utat a hálóba a blokkoló kezek között. Az UVSE legfrissebb igazolásának megjött a kedve, hiszen néhány pillanat múlva lemásolta előző lövését (9-7). A magyar csapat lendületbe jött, és Keszthelyi pimasz ejtésével háromgólos előnyre tett szert (10-7). Két és fél perccel a negyed vége előtt emberelőnybe került Bíró Attila együttese, a szakember pedig időt kért. Ezúttal is az elképesztő lövőformában lévő Czigányra "rajzolták fel" a figurát, aki egy pattintott bombagóllal hálálta meg a bizalmat (11-7.). Az ellentámadásból a kínaiak felzárkóztak. Arról, hogy újra távolabb kerüljenek, Czigány gondoskodott, aki egy megúszás végén negyedik lövéséből a negyedik gólját is megszerezte. A rivális egy újabb emberelőny végén szépített, de így is háromgólos hátrányból vághatott neki a zárófelvonásnak.

A győzelmet már a negyed elején Antal biztosíthatta volna be, de mintha kicsit megijedt volna attól, hogy milyen üresen van. A kínaiak egy újabb értékesített fórral zárkóztak fel, a túloldalon viszont kimaradt az előny. Nem sokkal később újra megkapta a lehetőséget a magyar válogatott, Bíró Attila időt kért, majd Takács lőtt a léc alá. A hajrában a kínaiak egy emberelőnyös góllal "kozmetikázták" az eredményt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.