Azokra a helyzetekre is felkészült a riói olimpián harmadik aranyát szerző Hosszú Katinka, amikor nem a legjobb formájában úszik, mint tette azt a 200 méter vegyes keddi döntőjében.

"Ez a mai nem volt a legjobb, rengeteg mindent elrontottam, de azért versenyeztem folyamatosan, hogy ha még nem is vagyok a legjobb formában, akkor is én érintsem meg elsőnek a falat" – nyilatkozta az éjszakába nyúló sajtótájékoztatón Hosszú, aki "gyengébb" szereplése ellenére 2:06.58 perces olimpiai rekorddal diadalmaskodott. "Nagyszerű érzés, úgy jöttem ide, hogy még nem is volt olimpiai érmem, most pedig már három aranyérmem van".

Hosszú korábban 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal győzött, majd 100 méter háton minden idők második leggyorsabb úszásával nyert.

A 27 éves bajai versenyző 2000 óta az első női úszó, aki három egyéni aranyérmet nyert, Sydneyben ez a holland Inge de Bruijnnek sikerült. Hosszú ráadásul beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében: a legendás Egér 1992-ben Barcelonában 100 és 200 méter háton, valamint 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre. A sportágtól független magyar csúcs Keleti Ágnes nevéhez fűződik, a fantasztikus tornász 1956-ban Melbourne-ben négy aranyat nyert. Hosszú akár ezt is beállíthatja, hiszen Rióban még egy egyéni számban, 200 méter háton ugrik vízbe – szintén éremesélyesként. Ezzel kapcsolatban az MTI érdeklődésére elmondta, nem gondolt még erre, továbbra is csak az a célja, hogy élvezze a versenyzést.

Hosszú Katinka újságírói kérdésre kitért Cseh Lászlóra, aki a szám világbajnokaként 200 méter pillangón csak hetedik lett a keddi döntőben:

"Annak ellenére, hogy nem sikerült ma neki, fantasztikus úszó. Talán elkövette azt a hibát, amit én négy évvel ezelőtt Londonban, hogy túl sokat gondolt az aranyéremre".

Hosszú lett a riói játékok első triplázója, de hozzá hasonlóan szintén már három diadalnál tart minden idők legeredményesebb olimpikonja, az amerikai Michael Phelps, de utóbbi két sikerét is váltóval aratta, míg a bajai úszó valamennyit egyéniben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@perfekt: Katinka először ott rontotta el, hogy összetépte az éldobott tizenkétmilliós szerződést...most azon fáradozik, hogy ezt bepótolja...
asszem sikerül.

Hajrá Hosszú! Hajts ki belőlük minden forintot..már száz milla felett vagy..
Szeparepa2
Az a szint és szféra, ahol az Iron Lady van már, olyan magas, hogy nekünk halandó átlagembereknek nemhogy soha el nem érhető, de fel sem fogható... a maximalisták közt is maximalista... ő ha azt mondja, rontott, hibázott, biztosak lehetünk benne, hogy az úgy van, az ő szintjén bizonyosan, csak hát mi itt csúszva-mászva a porban ezt felfogni nem tudjuk...
perfekt
@wagabund: Szia.Amit kifogásolsz azt én is- még most is.Szíve joga összetépni akár mit is-csak a helyet-és a látványt-másoknak nem jó látni.A pénzt pedig nem sajnálom tőle,-ha tisztességes úton kereste!
wagabund
jellemző, hogy ennyi siker láttán titkos doppinggal vádolják...

...arra persze nincs válasz, hogy Phelbs húsz arany után hány vizsgálaton esett át, és meri-e valaki vádolni titkosabbnál titkosabb teljesítménynövelővel...

...nappersze Hosszút lehet büntetlenül vádolni...nem mer mellette felszólamlani a híres(hírhedt) volt elnökünk(sem)...jobb hagyni...

Hajrá Hosszú!
perfekt
@wagabund: Szia:Nem ma kezdtek el doppingolni a sportolók.Mára minden előfordulhat,és annak az ellenkezője is.Most, az amik csőrét az bántja,hogy a magyar doppingellenes szövetség tudós kutatói új módszereikkel ki tudják a mostanság divatos doppingszereket,és azt hirdetik,hogy vele kivételt tettek.Idén 56-xor ellenőrizte őt a WADA mind negatív volt.Én megfigyeltem felkarjainak izmait,na ott kell keresni az erőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél