A 78 kg-os Joó Abigél megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe a riói olimpia cselgáncstornáján csütörtökön.

A londoni játékokon ötödik magyar dzsúdós a kétszeres Ázsia-bajnok mongol Lkhamdegd Purevjargallal talákozott a 16 közé jutásért. Kettejük eddigi négy összecsapásából hármat Joó nyert meg.

A kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó alig húsz másodperc elteltével földre vitte a mongolt, a bíró elsőre ippont ítélt, de a zsűri videózás után ezt visszavonta. Joó támadásban maradt, újabb dobást mutatott be, majd 2:49-nél Purevjargalt megintették. A KSI dzsúdósa újra befogta ellenfelét, eldobta, s ezért az akciójáért vazarit kapott. A mongol versenyző aktívabb lett, Joó fáradni látszott, de egy perccel a vége előtt újra földre vitte ellenfelét, amiért jukót kapott, majd, miután a mongol rosszul esett, s lekopogta az akciót, ipponnal megnyerte a meccset. A karját fájlaló, sérült Purevjargalt le kellett támogatni a tatamiról.

A 26 éves Joó Abigél – aki a meccs után jelezte, hogy később kíván nyilatkozni – a 16 között a világbajnok japán Umeki Mamival csap össze, akit megvert eddigi egyetlen mérkőzésükön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.