Hat döntőjéből hármat megnyert Hosszú Katinka a rövidpályás úszó világkupa-sorozat második versenyének keddi nyitónapján Berlinben.

Hosszú Katinka három számban győzött Berlinben

A Vasas olimpiai, világ- és Európa-bajnoknője a németországi nyitányon a viadal honlapja szerint első lett 200 méter gyorson (1:52.08 p), 200 m vegyesen (2:05.57), majd 200 m háton (2:00.52). Emellett 50 m háton másodikként (26.45 mp), 100 m pillangón harmadikként (56.75), 800 m gyorson pedig – afféle levezető edzésnek tekintve utolsó fináléját – ötödikként végzett (8:37.51).

A riói játékokon három aranyat és egy ezüstöt gyűjtött magyar úszó, aki 2012 óta eddig minden évben megnyerte a vk összesített pontversenyét, a sorozat múlt heti első állomásán, a franciaországi Chartres-ban hét számban diadalmaskodott, emellett három ezüstöt és egy bronzot is szerzett.

A berlini viadal másik magyar résztvevője, Jakabos Zsuzsanna másodikként zárt 200 m vegyesen (2:06.29) és 800 m gyorson (8:22.91), harmadik lett 200 m gyorson (1:55.40), míg 50 m gyorson ötödikként csapott célba (24.65). Szerdán mindketten tovább gyarapíthatják sikereiket.

A férfiak 100 méteres vegyesúszásában megdőlt a világcsúcs: az orosz Vlagyimir Morozov 50.30 másodperccel csapott a célba, három tizeddel megjavítva múlt pénteken, Chartres-ban elért saját rekordját.

Tavaly a riói olimpiára tekintettel 50 méteres medencében rendezték meg a pénzdíjas széria egyes viadalait, az idén viszont már ismét 25 méteres uszodákban zajlik a kilenc állomásból álló versenysorozat. A vk összdíjazása hasonló a tavalyihoz: a nemzetközi sportági szövetség (FINA) több mint kétmillió dollárt oszt szét a legjobbak között.

A következő viadal Moszkvában lesz szombaton és vasárnap.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
a múlt héten hét aranyat úszott, most az első nap hármat, és még holnap is van verseny...aztán szombat-vasárnap Moszkva..
Jakabos is vele van, együtt versenyeznek...ez a legjobb edzés...és még fizetnek is érte...

Hajrá Jakabos!
Hajrá Hosszú!

csak tökösen, hadd lássák mit tudtok...
Cicamama55
Fantasztikus sportolók! Tehetségük, kitartásuk bámulatra méltó! Hajrá lányok!
papa.49
Ez az így kell csinál a tündibündi meg csak hadd duzzogjon spongyát rá!!!
Vagy valami szagosabbat!!!Na nem kölnit!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.