Két edzéssel és már teljes kerettel folytatta felkészülését pénteken a magyar labdarúgó-válogatott, amely kedden Feröer-szigeteken kezdi meg selejtezősorozatát a 2018-as, oroszországi világbajnokságra.

Csatlakozott a kerethez a csütörtöki neurológiai vizsgálatokon egészségesnek nyilvánított Szalai Ádám, illetve Vida Máté, aki egy napja még az U21-es válogatottban játszott a Liechtenstein ellen 4-0-ra megnyert Eb-selejtezőn.

"Örülök, hogy az U21-es csapatból meghívót kaptam az A-válogatotthoz is. Úgy gondolom, itt nekem először az edzéseken kell bizonyítanom, igyekszem bátran odatenni magam és megmutatni, hogy mit tudok" – mondta a magyar szövetség honlapjának a Vasas játékosa, akit saját bevallása szerint Nagy Ádám példája inspirál. "Az Észak-Írország elleni Eb-selejtezőn váratlanul kellett pályára lépnie egy sérülés miatt, azonnal bizonyított, azóta pedig szinte kirobbanthatatlan a csapatból. Én is próbálok úgy készülni, hogy lehessen rám számítani akár éles helyzetben is, képes legyek felvenni a versenyt a legjobbakkal".

A középpályás arról is beszélt, hogy klubjában is hasonló szerepben játszik, mint a válogatottban, bár előbbiben kicsit nagyobb a szabadsága.

Bernd Storck szövetségi kapitány délutáni edzésén már hangsúlyosabban előkerültek a taktikai elemek. Szombaton egy tréning szerepel a programban, míg vasárnap egy gyakorlást követően utazik el szigetországba a csapat.

Magyarország az egyetlen olyan európai selejtezőcsoportban szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, valamint a Feröer-szigetek együttese, továbbá Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki a vb-re, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.