Nemrég posztolta Facebookon a gondolatait a szombathelyi sportoló, miután kiderült, hogy elcsalták Lőrincz Viktor olimpiai bronzérmét – írja a Nyugat.hu.

Gondolataim Rió után...

Veréb István vagyok, a magyar válogatott szabadfogású birkózója. Őszintén remélem, hogy – bár a szabadfogású szakág valami miatt ma Magyarországon a birkózás nem szívesen látott mostoha gyereke- nem kell magamat bemutatnom.

Tulajdonképpen ez a szomorú helyzet es a Riói Olimpia aktualitása szolgáltatja a szomorú indokot, ami miatt tollat ragadtam és gondolataimat szeretném megosztani Önökkel, abban a reményben, hogy értő es megértő fülekre találok.

Az sajnos tény, hogy a magyar birkózók számára ezen az Olimpián nem termett sok babér. A tények nagyon szigorúan hatnak. A tények mögött húzódó okok viszont mindenképp magyarázatra szorulnak.

Az Olimpia óta eltelt tíz napban a hazai sport sajtó tele volt a kötöttfogás kudarcát taglaló cikkekkel es riportokkal. Megszólaltak érintett birkózók, edzők es vezetők. A nemzetközi helyzet sajnos egyértelmű, a kötöttfogású birkózó társaimat, leginkább Lőrincz Viktort otromba és megalázó csalás-sorozat fosztotta meg dobogós helyezéstől! Ez emberileg és sportdiplomáciailag is óriási kudarc, álmok törtek össze, és sokan jogosan gondolják, hogy van-e így egyáltalán értelme folytatni a munkát, van-e értelme szélmalomharcot vívni.

Sajnálattal és csalódottságal vettük tudomásul azonban, hogy a szabadfogásról szó sem esett. Sem Ligeti Dánielt, sem engem senki fel sem keresett, meg nem kérdezett az Olimpiával kapcsolatos észrevételeinkrol, érzéseinkről.

Ha valaki nyomon követte szereplésemet, pontosan láthatta, hogy a Venezuelaival vívott csatámat a bronz-meccs lehetőségéért ugyanúgy elcsalták, mint Tamás vagy Viktor mérkőzését. Nem kívánom magyarázni a bizonyítványt, pláne úgy nem, hogy- érthetetlen okokból- senki nem kiváncsi rá. Pillanatnyilag sportolói szemmel úgy tűnik, a Birkózó Szövetségen belül az az álláspont, hogy a szabadfogás csak egy halvány es jelentéktelen folt a mai magyar birkózás térképén.

Emberileg abszolút elfogadhatatlan, hogy az elvesztett mérkőzésem utan Komáromi Úr mar nem fogadja a köszönésemet sem. ( de ezt talán nagy nehezen túlélem) Sportolói szemszögből elfogadhatatlan-hogy folyosói pletykákbol tájékozódva- mert konkrét információkhoz sajnos nem jutunk- olyan hangokat hallunk, amelyek megkérdőjelezik a szabadfogás létjogosultságát.Véleményem szerint komoly hátrányt szenvedünk el amiatt, hogy a kötöttfogással szemben- mi nem jutunk olyan hangsúlyos figyelemhez, ami jogosan illetné meg a szabadfogást is. Többszörös Magyar Bajnokként, nemzetközi versenyek dobogós helyezettjeként ,Európa-bajnoki es világbajnoki bronzérmesként és olimpiai kvotaszerzőkent szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor megfelelő edző partnerek hiányában, állandó es profi masszőr,valamint orovosi felügyelet hiányában, nem mindig megfelelően és gyakran inkább takarékossági mintsem hasznossági szempontok alapján kiválasztott edzőtáborokban, valamint érthetetlen személyi ellentétek-ellenségeskedések mellett vagyok kénytelen nemzetközileg is kiemelkedő eredményeket produkálni!.

Hangsúlyozni szeretném, hogy a szívem, edzőimmel és sporttársaimmal egyetemben a birkózásért dobog, hiszen ez az életünk.

Hangsúlyozni szeretném, hogy nem az elégedetlenség es csalódottság hangja beszél belőlem.

Csakis a jobbító szándék vezérel, amikor többoldalú konzultáció szükségességére hívom fel a figyelmet, sportolók, edzők es szakági vezetők között! Az Elnökségi Ülésen elhangzottakból csak igen kevés es szűrt információ jut el a sportolókhoz s nekünk ily módon nincs fórumunk és lehetőségünk a megszólalásra.

Közös célunk a továbbiakban is világversenyeken es a 2020-as tokiói Olimpián való részvétel es eredményes szereplés, ennek szellemében folytatjuk a felkészülést és ennek szellemében szeretnénk, ha a szabadfogás is megkapná kiérdemelt helyét a magyar birkózás porondján.

Tisztelettel: Veréb István

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
az összes MOB vezető kussol még mindig...mijalófaszra várnak? Lázadjanak fel a csalás-sorozat ellen, és csináljanak nemzetközi balhét...menjenek bíróságra...miért vannak beszarva?
...esetleg nem érdekük? mert akkor qurvanagy baj van..

a fizetés az jó, a muka az büdös?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Van ennek valami köze ahhoz a tényhez, hogy a birkózást eleve törölni akarták az olimpiai számok listájáról.
És a magyar birkózószövetség nagyon hangosan védte a sportágat, már csak a múltja miatt is.
Mint köztudott az ókori olimpiák egyik kiemelkedő száma volt a birkózás.
RonaGyuri
Nem ennek a legtöbb köze ahhoz van, hogy Rezsi Szilárd uralmát és hülyeségét nyögik! =))
wagabund
az összes MOB vezető kussol még mindig...mijalófaszra várnak? Lázadjanak fel a csalás-sorozat ellen, és csináljanak nemzetközi balhét...menjenek bíróságra...miért vannak beszarva?
...esetleg nem érdekük? mert akkor qurvanagy baj van..

a fizetés az jó, a muka az büdös?
justhpeter
Az olimpián birkózásban a magyar sportdiplomácia tussal szenvedett vereséget. Rezsiszilárddal együtt.
bencemacska
Nincs ki reklamáljon, mert a rezsiszilárd, annyit ért hozzá, mint hajdú a harangöntéshez!
Özv. Bármi Áronné
Az olimpia ma már nem a küzdésről és a sportról szól hanem a lenyúlható pénzről :(
moareka
Rezsiszilárd leképezte önmagát, bizonyítvány a "tevékenységéről"!, Ez a levél erről szól!... se gazdája sem vezetője nincs ennek a sportágnak...
oncogito
Az Olimpiai Védnökök testületének elnöke Schmitt Pál.
De érdemes végigolvasni a tagokat. Néhány tagot még kiemelnék érzékeltetésül:
Tarlós István
Gyárfás Tamás
Kövér László
Koko
... de érdemes végigolvasni:
444.hu/2016/01/14/schmitt-pal-lett-az-olimpiai-vednokok-testuletenek-elnoke
Nil
Ha már valamiből kétféle van, annak tagjait egymásnak ugrasztják.
A kötött és szabadfogású birkózóknak együtt kellene kiállni a sportágukért.
magyarbakancs
Szép kerek levél.
Értelme meg semmi.
Odaállok a szőnyegre és beledöngölöm az ellen felemet.
Vita lezárva kész enyém asz érem.
Sportoltam én is cselgáncsoztam.
Nem kel itt magyarázni a bizonyítványt, hogy elcsalták.
Recept: jobbnak kell leni az ellenfelednél, és kész.
Bíró mit tud csinálni, semmit, lenyertél kész.
Sok dumának sok az alja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.