Jövő szeptemberben Limában ugyan nem szavazhat Budapestre, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába beválasztott Gyurta Dániel minden erejével azon lesz, hogy 2024-es budapesti pályázat minél nagyobb támogatottságot kapjon.

Többek között erről beszélt az olimpiai bajnok mellúszó az M4 Sport Sport7fő című műsorában, majd hozzátette, évente három NOB-ülésen kell részt vennie, ezeken kívül pedig rendszeresen tartanak majd videokonferenciákat is.

Gyurta Dánielt a riói olimpián választották be a NOB sportolói bizottságába. A négy megüresedett helyre 23-an jelentkeztek – ő volt az egyetlen Rióban is versenyző sportoló –, s a helyszínen lévő tízezer olimpikon szavazata döntött. Az UTE úszója végül a harmadik legtöbb vokssal nyerte el a nyolc évre szóló megbízatást.

"Egyik oldalról az olimpia nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, a kétszáz méter címvédőjeként ugyanis nem erre készültem. Az utolsó pár nap azonban fantasztikus volt, hiszen a huszonhárom kandidált közül sikerült bekerülnöm a négybe"

- mondta Gyurta Dániel, aki csak 17. lett fő számában.

A kiváló úszót a három másik új taggal együtt az ötkarikás játékok záróünnepségén mutatták be hivatalosan. Riói tapasztalatairól megjegyezte, számos külföldi versenyzőtársa látogatott el a Magyar Házba, s mindenhonnan rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott. Éppen ezért úgy gondolja, hogy ez egy nagy lökést adhat a sikeres olimpiai pályázatnak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha már az úszás nem megy úgy mint régen, valamiből csak meg kell a régi szinten élnie.
Yoda69
Keszul a jovore. Nem lehet orokke sportember, igy inkabb politikus lesz.
vukkocska
Fizeti is??? A csalánverés tipikus esete. Remélem, soha nem lesz olimpia Budapesten. Abba nem csak Budapest, hanem az ország is beledöglene. Elég nekünk Paks.
magyarbakancs
"Gyurta Dániel a budapesti olimpia mellett fog kampányolni."
Megint egy sportoló politikus palánta.
Nem értek semmihez jó leszek politikusnak.
justhpeter
Ha már az úszás nem megy úgy mint régen, valamiből csak meg kell a régi szinten élnie.
perfekt
Nem bántani akarom--sok örömet szerzett úszásával.De-Rióban üdülni volt.Ő már csak bennfentes Sokat tud egy olimpiai rendezés pénzügyi lehetőségeiről.Ki merem jelenteni-az olimpia rendezésének lehetőségének nem annyira örülnek-mint a megszerezhető pénzeknek.Még egy biccentést sem láttunk-és 9 milliárdot már zsebre tettek.És míg kiderül,hogy nem mi nyerjük-sok- sok semmittevő meggazdagodik!
Zeta
Azért, a sportolók kicsit élhetnének az emberek között is! Kell nekünk az ő olimpiájuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.