A magyar labdarúgó-válogatott kedden gól nélküli döntetlennel kezdett Feröer-szigetek vendégeként a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezős nyitányán.

Csak egy pontot szereztünk Feröeren

A két csapat harmadszor találkozott egymással, s ez volt az első alkalom, hogy nem magyar győzelemmel zárult a meccs.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata október 7-én a hozzá hasonlóan Eb-nyolcaddöntős Svájcot fogadja, majd három nappal később Lettország vendége lesz.

Az első tíz percben egyértelműen a magyarok irányították a játékot, de helyzetig nem jutottak. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, ráadásul az első félidőben a szél által támogatott hazaiak előtt adódtak lehetőségek és ígéretes lövőhelyzetek, ennek nyomán a kapusok közül csak Gulácsinak volt dolga. Bernd Storck szövetségi kapitány játékosainak láthatóan gondot okozott a vizes műfű, rendkívül nehezen tudtak ritmust váltani, vagy éppen fordulni, így nem tudtak mezőnyfölényt kiharcolni. 

Még félóra sem telt el a meccsből, amikor kényszerű csere révén Szalai állt Priskin helyére, de ettől némileg veszélyesebb lett a magyar csapat játéka, a Hoffenheim csatára kétszer is helyzetbe került, de a kaput nem találta el egyik alkalommal sem. Az első kaput eltaláló magyar lövésre 40. percig kellett várni.

A folytatás feröeri helyzettel indult, ezután viszont ismét a magyar csapat percei következtek – komoly lehetőség nélkül. A 60. perctől viszont a hazaiak akár el is dönthették volna a találkozót, többször is helyzetbe kerültek, de egyszer sem találták el a kaput, így a magyarok megúszták ezt a periódust.

A hajrában ismét többet volt a labda a magyaroknál, de játékosok továbbra sem tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, sem a csúszós talajhoz, sem a viharos szélhez, így nem találták riválisuk ellenszerét. Az utolsó percekben mindkét gárdának szerencséje volt, hogy elkerülte a kapott gólt, a magyarokat a kapufa mentette meg, de a feröeriek kapuja előtt is óriási ziccer adódott, amelyben kisebb tűzijáték alakult ki – eredménytelenül.

Összességében egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni huzamosabb ideig, így igazságos döntetlennel zárult az összecsapás.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Na, most merje mondani valaki, hogy nem érte meg a többszáz befektetett millárd. Ilyen világraszóló eredményt, ráadásul egy ilyen kvalitású CSAPAT ellen. Ez tényleg minden pénzt megér.
Lesöpörtük őket, most megtudják, hogy mi a magyar igazság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Sajnos annyi pontunk lesz-mint a katicabogárnak.
bra048
Szemmel láthatóan előre igyekeztek a vezetők levenni a terheket a fiúkról az "én előre megmondtam, hogy nehéz meccs lesz" dumával. Mit ad Isten bejött nekik.
vonotok
Én azt hittem,hogy Marseille, Belgrád, Amszterdam után nincs lejjebb. Tévedtem. Ez az eredmény olyan mintha Hosszú Katinka 200 m vegyesen a 6- helyezést érné el, megosztva egy Vietnami úszóval. Hát dobnák egy hátast.
De fiúk ,nálatok már hátast sem tudunk dobni. Csak azt sajnálom, hogy végig szenvedtem a 90 perces szart.Köszönöm nektek, többet nem visztek be a cső.
Azokat mélyen sajnálom akik kiutaztak, vagy netán még a hazai mérkőzésre be is fizetnek.
papa.49
Véleményem szerint ha a hazugovics egyetlen huncut vasat se KÖLTÖTT VOLNA A FOCIRA, rosszabbul akkor se ÁLLNÁNK!!!
papa.49
A magyar UMCSCS ennyire képes, ja a pénzt felvenni az már megy!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.