Az erőemelő Tunkel Nándor 155 kilós teljesítménnyel bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban a riói paralimpia első, csütörtöki versenynapján, így övé a magyar küldöttség első dobogós helye.

Ebben a sportágban nincsenek előcsatározások, a sportolók egyből a döntőben bizonyíthatnak, s a magyarok közül először a törpenövésű zalaigricei sportoló lépett a pódiumra.

Paralimpia: Tunkel Nándor erőemelő bronzérmes

A Power Station SE pályafutása első paralimpiáján szereplő 28 éves versenyzője – aki idén világkupát nyert Rióban – hetedikként kezdte meg a versenyzést a kilencfős mezőnyben, s elsőre szépen kinyomta a 150 kilót, amivel át is vette a vezetést. Az első gyakorlatok után aztán a harmadik helyen állt vietnámi és jordániai riválisa mögött.

Másodikra 155-öt vállalt Tunkel, ez már nehezebben ment, de a három bíró közül kettő megadta, így érvényes volt a gyakorlat. Ezzel szinte biztossá vált, hogy a harmadik helyen zár, mert a mögötte lévők harmadikra jóval kisebb súlyt vállaltak, az előtte álló két versenyző pedig nagyon messze volt tőle. Harmadikra ugyan nem jött össze a 160 kilós egyéni csúcs, de ezt Tunkel Nándor már nem bánta, mert így is éremmel távozhat Rióból.

Paralimpia: Tunkel Nándor erőemelő bronzérmes

A győzelmet 181 kilós világrekorddal a vietnámi Le Van Cong szerezte meg – versenyen kívül még a 183 kilót is kinyomta –, a második pedig a jordániai Omar Qarada lett 177 kilóval.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Gratulálok neki, mert jobban teljesített mint sok egészséges ember.

Nem értem miért vette el a kormány a teljes olimpiai javadalmazásuk felét. Ha öt percig nem tud Orbán geci lenni, már rosszul van?
magyarbakancs
Minden tiszteletem a sportolóé.
Nagy gratuláció.
kiscsillag66
Tiszta szívből gratulálok az éremhez!!!
vonotok
Nándor ! Nagyon Jó érzés ilyenkor MAGYARNAK lenni. Légy nagyon büszke az eredményedre. Úgy ahogy mi büszkék vagyunk rád. További jó egészséget, sók sikert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.