Bernd Storck szövetségi kapitány szerint hétfőn a lettek elleni mérkőzés sem lesz könnyű a magyar labdarúgó-válogatott számára a világbajnoki selejtezősorozatban, de egyértelműen a győzelem a célja Rigában.

"Ugyanabban a stílusban kell futballoznunk, mint Svájc ellen" – jelentette ki a német szakember a vasárnap reggeli elutazás előtt tartott sajtótájékoztatón. "Az elért eredményei ellenére nem rossz csapat a lett, vannak jó játékosai. A feröeriek ellen is próbáltak támadni, de végül kikaptak".

Storck elárulta, mivel csapatának a Svájctól pénteken elszenvedett 3-2-es vereség után három napon belül kell ismét pályára lépnie, lesznek változások a kezdőcsapatban, de arról nem kívánt beszélni, hogy mennyi és kiket érint.

A szakvezető szót ejtett a magyarokhoz hasonlóan Eb-nyolcaddöntős svájciak elleni találkozóról, amelyen szerinte ismét bebizonyosodott, hogy minőségi riválissal szemben is képes helytállni a válogatott, de "a nagy csapatok könyörtelenül megbüntetik az egyéni hibákat".

Nikolics Nemanja arról beszélt, hogy vasárnap regeneráló edzésen vettek részt és sikerült kipihenniük magukat. Elárulta, még nem beszéltek a lettekről, a szakmai stáb majd vasárnap este elemzi a soron következő ellenfelet a játékosoknak.

"Ezek a meccsek a legnehezebbek, amikor kötelező a győzelem. Fájó volt az utolsó percekben kikapni a svájciaktól, de abba a meccsbe kell kapaszkodnunk, mert nagyon sok pozitívumot mutatott a csapat. Kifejezetten jól futballoztunk és ezt kell tennünk hétfőn is. Ilyen bátor támadó játékot kell nyújtanunk mindig" – mondta a Legia Warszawa csatára, akit nem lepett meg, hogy Feröer-szigetek válogatottja pénteken 2-0-ra győzött Rigában, mivel a szeptemberi nyitókörben ellenük is jók voltak a szigetországiak.

A magyarok két kör után egy pontot szereztek a feröeri 0-0-s döntetlennel, míg a letteknek Andorra szeptemberi legyőzésével három van, pénteken előbbi gárda a hatosban egyedüliként százszázalékos Svájctól, utóbbi Feröer-szigetektől kapott ki. A kilenc európai selejtezőcsoportból az első helyezettek jutnak ki a 2018-as, oroszországi vb-re, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszik a részvételért.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Svájc ellen is valami ilyenféle célunk volt...
aremy
a lettek ellen tettek kellenek és gólok meg egy.
egyvandor
és ez nem megy a mi pénzünk nélkül?
Minden más szakmában előbb le kell tenni valamit az asztalra és ha valakinek nem megy akkor másik állást kell keresnie. Nálatok ez miért nem így van?
Eladott Ország
Sajnos a hajó már elment. Reméljük az elkövetkezendő 15-20 év után sikeresebbek leszünk.
vonotok
Kapitány Úr ! Csak egy olyan ellenfelet jelöljön már meg aki " könnyű " ellenfele lenne ennek a szerencsétlen magyar válogatottnak.
perfekt
Ez már kapufa.Nekünk már annyi-mint Sósnak.Ilyen kapust,cimbalomszögből gólt kapni, a serdülőben sem szokás!Gera Zoli Svájc elleni meccs után elsiratta a kvalifikációt! Őt sajnálom.De nincs baj.Turista úton kijuthatnak a fiúk.
Fradigege
Eljátszották az esélyeket Feröer ellen. Ennek annyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.