Széles Sándor, az olimpiai bajnok mellúszó Gyurta Dániel korábbi edzője szerint szakmailag ugyan távolodtak egymástól tanítványával, de így is meglepte, amikor a múlt héten kiderült, 17 év után elválnak útjaik.

A szakember az M4 Sport Sportreggeli című hétfői műsorában elmondta,

nem érti azokat a sajtóban Gyurta Dánieltől megjelent mondatokat, miszerint ő a megromlott egészségi állapota miatt nem tudta volna ellátni feladatait,

hiszen a januárban indult felkészülés minden edzésén – már gyógyultan – részt vett, kivéve egy amerikai edzőtábort, amelyről közös megegyezéssel maradt távol.

Gyurta edzője nem érti, miért lett hűtlen hozzá a tanítványa

A világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel a múlt héten jelentette be, hogy a jövőben Nagy Józseffel készül majd, s hozzátette, akkor is így döntött volna, ha Rióban megvédi címét.

Széles Sándor szerint ezek "morális dolgokat" vetnek fel, s ugyan érezte, hogy szakmailag távolodnak egymástól, valamint hogy Gyurta mellett "rossz súgók" is vannak, ugyanakkor emberileg minden rendben volt közöttük. 

Széles Sándor az UTE-nél most többek között Kapás Boglárkával és Gyurta Gergellyel dolgozik, a műhelyben pedig további 80 fiatal úszó között próbálják megtalálni a jövő kiválóságait.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."már gyógyultan"...

ez nagyon jó hír...de mi is volt a betegsége?...(ha publikus)
justhpeter
Ha ezt nem egymással beszélték meg, az valóban nem volt korrekt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.