A címvédő Ferencváros szombaton 3-2-re győzött a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában. 

Ferencvárosi győzelem a diósgyőri stadionbúcsúztatón

Ha nem is játszottak kimondottan fölényben, de a miskolciak kezdték aktívabban a mérkőzést. Ennek ellenére húsz perc után a vendégek szereztek vezetést egy számukra szerencsés öngóllal. A ferencvárosi találat alaposan "megfogta" a Diósgyőrt, amely nem sokkal később kétgólos hátrányba került. Az első félidő utolsó tíz-tizenöt perce viszont ismét a hazaiaké volt és a szünet előtt sikerült szépíteniük. 

A folytatásban kissé feszültté vált a találkozó hangulata a pályán, egy nagyobb kakaskodás is kialakult. A diósgyőri játékosok nyugodtak meg hamarabb, melynek köszönhetően egyenlítettek, de nem örülhettek sokáig, mert Michal Nalepa révén gyorsan válaszoltak a fővárosiak. Ezt követően a hazaiak eleinte mindent egy lapra feltéve rohamoztak, több komoly lehetőségük is volt, de Dibusz bravúrjainak is köszönhetően nem változott az eredmény. Az utolsó percekben a Ferencváros már biztosan őrizte minimális előnyét, így három ponttal távozott a DVTK 1939-ban elkészült és most búcsúzó stadionjából.

Az eredmény azt jelenti, hogy Horváth Ferenc vezetőedző vereséggel zárta jubileumi, századik élvonalbeli mérkőzését a kispadon.

A hazaiak ezen a találkozón – telt ház előtt – búcsúztatták el stadionjukat. A folytatásban a DVTK a tervek szerint Nyíregyházán, Debrecenben, vagy Mezőkövesden szerepelhet, amíg a miskolci MVSC-pályát alkalmassá teszik élvonalbeli meccsek rendezésére. A klub várhatóan jövő héten köt szerződést az "albérletre" vonatkozóan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.