Belebuktak a riói látszatsikerbe, szinte minden jogosítványt és pénzt elvettek tőlük. A parlament kedden megszavazta a sportirányítás és az ágazat finanszírozásának átalakításáról szóló törvényjavaslatot. A sporttörvény módosítását 152 igen, 2 nem és 36 tartózkodó szavazattal hagyták jóvá a képviselők. De mit is jelent ez az eufemisztikus átalakítás? Hát azt, hogy ezzel a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gyakorlatilag feladat nélkül maradt, elvettek tőle mindent, a pénzt, a kinevezési jogokat, az utánpótlást, és még tagozati rendszerét is. Ez utóbbiak önállóvá válnak, és közfeladatokat ellátó köztestületekként működnek tovább.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke olimpiai mezt ajándékoz Schmitt Pál volt köztársasági elnöknek,
namihami
""De mit is jelent ez az eufemisztikus átalakítás? Hát azt, hogy ezzel a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gyakorlatilag feladat nélkül maradt, elvettek tőle mindent, a pénzt, a kinevezési jogokat, az utánpótlást, és még tagozati rendszerét is. ""
Akkor már csak egyetlen kérdés: Mi szükség van, lehet rájuk ezután?
Persze, azért a fizetését, amit ezután is fel fognak venni, én is hajlandó lennék csinálni a semmit.
Perwool
Ezek után szinte minden sportág élén egy Fideszes "szakember" lesz, és 4 év múlva annyi aranyat nyerünk, nem lesz hova aggatni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.