Gyurta Dániel egyetért Hosszú Katinkával, s szerinte a magyar úszásban tapasztalható problémáknak a versenyzők látják kárát.

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni"

- nyilatkozta az olimpiai és világbajnok mellúszó a 24.hu internetes portálnak, hozzátéve, hogy "látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül".

A 27 éves versenyző szerint a jelenlegi helyzet különösen ártalmas a jövő évi hazai világbajnokságra készülő versenyzőknek, akik közül többeknek ez a verseny lesz pályafutásuk csúcspontja.

"Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a sportolók érdekeit veszik majd figyelembe" – zárta mondandóját Gyurta.

A Rióban három aranyérmet nyert Hosszú Katinka kedden nyílt levélben szólította fel lemondásra Gyárfás Tamást, a magyar szövetség elnökét, mert szerinte a magyar úszás rendszere érdekek mentén szerveződik, s nem az úszás és az úszók a lényegesek. Többek között megemlítette még, hogy szerinte a feltételek mind a mai napig rosszak, a profi felkészülés körülményei nem biztosítottak sem az uszodában, sem a szárazföldi edzések terén.

Gyárfás Tamás szerdán jelezte, nem mond le, s a helyzet megoldására törekszik.

Gyurta Dániel rövid időn belül másodszor adott hangot nemtetszésének a szövetséggel kapcsolatban. A hónap elején a rövidpályás országos bajnokságot követően bírálta Hargitay András szövetségi kapitányt, amiért öccsét, Gergelyt nem akarta nevezni 400 méter vegyesen a rövidpályás világbajnokságra, annak ellenére, hogy jobb időt ért el a szezonban Bernek Péternél. A kapitány ezt követően változtatott elhatározásán és betette Gyurta Gergelyt 400 vegyesen is a csapatba.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni"
Ezek szerint Katinkának tényleg igaza van abban, hogy a sportolók be vannak fenyítve a vezetőség részéről. Úgy néz ki ott sem tudják, hogy ki kiért van igazából.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A sportoló sportoljon, a vezetőség vezessen. De ebben az országban senki nem azt csinálja, ami a dolga.
wagabund
na most mondja a tv-ben egy hamaribeszédű megmondóember, hogy bizony az úszók állami pénzen érték el azt, amit, tehát jobb ha ...ööö..kussolnak..
a focisták azok mások, -volt még egy mondata, -mert azoknak van reklámértékük, ellentétben az úszókkal...azoknak coki...

nos itt tartunk.

asszem Hosszúék igen hideg napoknak néznek elébe...
Desischado
@wagabund: Ne aggódj miatta, valószínűleg fideszes, sajnos, mert a borkai lányával jár, vagy járt.
Amúgy meg Katinkának nagyon is igaza van, nem ártana már egy alapos tisztogatás, mert nagyon sok szemétség van a kulisszák mögött!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.