Magyarország rendezheti a 2019-es, olimpiai kvalifikációs öttusa- és vívó világbajnokságot.

Ami az öttusát illeti: A nemzetközi szövetség (UIPM) hétvégi, frankfurti közgyűlésén döntöttek arról, hogy a felnőttek 2019-es csúcsversenyének Budapest adhat otthont. Az egy évvel a tokiói játékok előtt esedékes vb-n kvótákat lehet majd szerezni a nyári játékokra.

Budapest előzőleg 1969-ben, 1979-ben, 1989-ben, 1999-ben és 2008-ban rendezett öttusa-világbajnokságot.

A vívás illetően: a sportág nemzetközi szövetségének (FIE) moszkvai kongresszusán Budapest Tbiliszit és Torunt győzte le a vasárnapi szavazáson.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Csampa Zsolt elnök által vezetett magyar küldöttség a három jelentkező közül elsőként mutathatta be pályázatát. Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó prezentációja után kis híján a szavazás első körében sikerült kiharcolni a győzelmet, mindössze két szavazaton múlt az abszolút többség. A második körből a grúz főváros már kiesett, Budapest pedig 83/51-es aránnyal kerekedett a lengyelországi pályázó fölé.

A magyar főváros legutóbb 2013-ban rendezett vb-t, és már nyolcadik alkalommal lehet a vívók világbajnokságának otthona.

(illusztráció: edzesonline.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Van itt mindenre pénz!
Vizes VB, öttusa VB,Olimpia,
Szerbiába 50- mrd
Ukrajna 32- mrd.
Koszovó stadion!Jól élünk, egy szavunk sem lehet!
Hogy itthon, egy kicsit hazudunk, az nem számít
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Vajon ezeken mennyit fogunk bukni az eredeti, induló összeghez képest?
A helyes megfejtők (haveri kivitelezők és beszállítók) könyvjutalomban részesülnek. Betétkönyv-jutalomban.
Desischado
Na hawai, a fijjuk megint lophatnak... Közben meg a fenekünk lóg ki a nadrágból!
Eladott Ország
A hűbéri államban az uralkodónak a hűbéri piramis élén állva adományozni kell a neki személyesen lekötelezetteknek (vazallusok) és ezek lekötelezettjeinek (alvazallusok) , illetve velük megosztva kell gyakorolnia a közhatalmat a hűbéri láncolatból kirekesztettek felett.
eugen4402
Egy cseppet furcsállom, hogy egy "munkaalapú társadalomban" a mutatványosok (bocs: rendezvényszervezők) aratnak le minden termést, amit a hiszékeny népek megtermeltek. Két eset van:
- vagy az én felfogásom csökkent nullára,
- vagy valaki nem mond igazat. Mert a vurstli alapja az ÁTVERÉS...
Jozefina
Nem értem a világ sportvezetőit!!! Valószínű, hogy ők is rettenetesen pénzéhesek, korrupptak, mert az utóbbi dőben mindenűtt csak a koruuptságukról hihedt országokban rendeztek világversenyeket (Brazilia, Oroszország) és most következne Magyarország!!! Vajon ki mennyit lop??? Megtudható lesz valaha??? Vagy ez is titkosítva lesz évtizedekig???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.