Hosszú Katinka először nyilvánított véleményt hosszabban, amióta Gyárfás Tamás szerda reggel lemondott a Magyar Úszó Szövetségben betöltött elnöki posztjáról.

"Továbbra is égető szükség van a hatáskörök tisztázására, átlátható szabályokra, megfelelően alátámasztott válogatási és forráselosztási elvekre, az edzőtáborok hozzáférhetőségének racionalizálására. Óriási feladat áll még a magyar úszósport képviselői előtt, mert az eddigi kultúrát fel kell váltsa egy demokratikusabb működés" – írta Facebook-oldalán Rio háromszoros olimpiai bajnoka, aki hozzátette, mindannyiuknak egy nagy lélegzetet kell venniük, és együtt folytatni azt "a megfeszített, alázatos és kemény munkát, aminek célja a 2017-es budapesti világbajnokságra való felkészülésen túl az, hogy a magyar úszósport az őt megillető helyen, a világ élvonalában maradjon".

A bajai sportoló szerint "a magyar úszósport megmutatta, hogy a vészterhes időkben olyan összefogásra képes, ami eddigi történetében páratlan".

"A szerda reggeli események egy új korszak kezdetét jelentik. Egy olyan korszakét, ahol a szakmaiság és a magyar úszósport érdeke minden eddiginél előbbre való lehet, ahol nincs helye félelemnek és bizonytalanságnak" – fogalmazott Hosszú Katinka, aki ezt megelőzően csak egy rövid – "a legsötétebb éjszaka is idővel véget ér és kisüt a nap" – bejegyzéssel reagált Gyárfás távozására.

A 27 éves úszó úgy véli, ez egy lehetőség, hogy együtt, korlátok és gátak nélkül dolgozhassanak azon, ami valójában a feladatuk.

Gyárfás Tamás távozásának előzménye, hogy Hosszú Katinka november 15-én több dolgot is kifogásolt és számon kért a szövetségen, egyúttal lemondásra szólította fel az elnököt. Másnap Gyárfás Tamás sajtótájékoztatón jelezte, nem kíván lemondani, ugyanakkor mindent megtesz majd, hogy a problémákat megoldják. Még aznap előbb Gyurta Dániel, azután Kapás Boglárka szólalt meg az ügyben, jelezve, hogy szerintük is vannak gondok, "nincs rend" a magyar úszásban. Aznap még csatlakozott hozzájuk a többek között Bernek Pétert képviselő cég, majd csütörtökön a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn, valamint Kozma Dominik jelezték, egyetértenek abban, hogy vannak gondok a sportágban, és a magyar úszósport jövőjét érintő reformokat szorgalmaztak.

November 21-én Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Financsek Gábor úszók, valamint Czakó Csaba és Shane Tusup edzők közös nyilatkozatban szólították fel Gyárfás Tamás elnököt és szövetség teljes vezetőségét a távozásra. Hosszúék hét pontba foglalták kéréseiket, amelyek között az első egy olyan új vezetőség felállításának igénye, amely "hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ha szabadna illő tisztelettel javasolnom úszóinknak, most inkább csendesen készüljenek a versenyekre...felejtsenek el mindent, csak az éremszerzés lebegjen a szemük előtt...és ha lehet szerezzenek minél többet...mert ha nem sikerül, akkor azt itt a kocsmában eccerűen szopásnak hívjuk...

mostantól térdre, imához...
mariaberta
Nagysasszony!!! Még kit kell tönkre tenned?Áruld el mik a tervetek? De az azért remek, hogy Ti.. mind ketten hibátlanok vagytok. Kérdés meddig? Amíg jön majd egy újabb KATINKA
!!!???
wagabund
Csak sikeült Hargitaynak összeveszni Tusuppal most a Kanadai medence parján..
Egy másik portál hozta a hírt, hogy Hargitay lebaszta Hosszút(is)..erre azok elrohantak..

Kiváncsi vagyok, lesz-e feketepólós demonstráció?...mert ha lesz, akkor nagy a baj..
Rutymorgó
Katinka is most már vissza vonulhatna , vagy menne az államokba a férjével együtt. Húzna el a csába mind a két beképzelt köcsög. Darnyi meg Egerszegi nem köpködött , sorra nyerték az érmeket , a mai napig szereti is őket az egész ország . Ez a két pióca nem hiányozna az országnak ha eltünnének a süllyesztőbe . Most már sikerült nekik a gusztustalanság szintjére eljutniuk. Férgek.
Eriksson
Katinka kedves. Igaz az, hogy Shane a medence szélén egyáltalán nem demokratikusan bánik önnel, sőt mondhatni, hogy a legvadabb zsarnok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél