A kormány 1,9 milliárd forintot juttat a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnok építésének befejezésére, a csarnok állami beruházásként valósul meg, és 25 évig a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja majd fenn – közölte Bíró Bence, a sportklub sajtófelelőse az MTI-vel pénteken.

A döntésnek köszönhetően februárban folytatódhat a szerkezetkész állapotban lévő sportcsarnok építése, amelyet jövő év végére terveznek átadni a sportolóknak és a szurkolóknak.

Két éve jelentették be, hogy TAO-támogatásból megépülhet a többcélú sportcsarnok. A kivitelezés tavaly kezdődött meg, de csak a szerkezetkész állapotig jutott.

Fodor János, a klub ügyvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a TAO-támogatások ilyen léptékű fejlesztéshez nem elegendőek, különösen úgy, hogy időközben a klub beruházásában elkészült egy sportkollégium és épülőben van egy másik sportcsarnok is a legfiatalabb kézilabdázók számára.

Az ügyvezető közlése szerint az állam nemcsak a beruházás befejezéséhez szükséges anyagi alapot teremtette meg a megítélt 1,9 milliárd forinttal, hanem a sportkomplexum területét is megvásárolja a siófoki önkormányzattól. A létesítmény az eredeti terveknél ötszázzal több, 1500 fő befogadására lesz alkalmas.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Jelenleg kétféle sporttámogatási formát tesz lehetővé a TAO törvény: egyik az ún.
adókedvezmény, a másik pedig az adófelajánlás.
2011-­ben került bevezetésre a látvány­ csapatsportok (ezek egyike a foci, és főleg a foci) társasági adókedvezmény révén történő támogatása.
Ebben a formában, egy vállalkozás a befizetendő társasági adójából 70%-­os mértékig terjedő
összeget ajánlhat fel meghatározott sportszervezetek támogatására. Elég kacifántos, trükkös,
agyafúrt módon találták ki ezt a szakértők, keményen meg is dolgozhattak a pénzükért.
No de az állambácsi jófej bácsi és megengedi még azt is, hogy ezt a már amúgy is „eltérített”
adóösszeget az adózó cég még egyszer figyelembe vegye valahogy úgy, hogy a még fennmaradó adót se fizesse be teljes egészében az államkasszába.
Az adófelajánlási támogatási formánál a vállalkozó nem a kedvezményezettnek utalja a támogatást, hanem nyilatkozatban rendelkezik a NAV felé. Hasonló ez (aha!) az SZJA egy százalékhoz. Hangsúlyozom, 1% felajánlás a magánszemélyek évi milliós jövedelmeiből,
viszonyítva a 80%-­os, milliárdos nagyságrendű vállalkozói nyereségekből történő
felajánlásokhoz. Ez utóbbi az a pont, ahol látható, hogy lehet majd ezt is jól eltitkolni/titkosítani, mivel egy közzétett beszámolóból sem lehet már semmit kibogozni – az adózó jól befizeti az adóját, írásban leboltolja a NAV-­val, aztán Tállai ( már nem ) meg majd jól eltünteti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.