Eltávolítja a keresztet a Real Madrid címeréből a Marka nevű csoport, ami az Öböl-térség országaiban, Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben, Bahrainben, Katarban, Kuvaitban és Ománban terjeszti a legeredményesebb spanyol futballklub nevével és logójával reklámozott termékeket.

Az arab országokban leszedik a keresztet a Real Madrid címeréről

A cég a Reutersnek azzal indokolta a döntést, hogy az érintett országok vásárlóit vallási okokból érzékenyen érinthetné, hogy kereszt van a terméken.

A világszerte népszerű csapat címerét 2014-ben is megpiszkálták, amikor szponzori szerződést kötöttek az Abu Dhabi Nemzeti Bankkal.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"Óvatosnak kell lennünk, az érzékeny régiókban, ahol a termék, ahol egy kereszt jelenik meg"
Na ezeket lehet integrálni Európában és konvertálni a kiváló szaktudásukat
namihami
Nem elég, hogy mindennek megy fel az ára, egyre nehezebb az élet, de még ez is?

Ki nem sz@rja le, hogy kereszt vagy nemkereszt? Fűtés vagy megfagyás, élhető élet vagy szegénység--ez téma. Kereszt? Na bummmm.
wpym
Aha, de Europa fogadja be a kormos kecskepasztorokat es a millio terroristat! F@sza hozzaallas!
Equus
ezt a jelképet emelgették a máglyák mellett is. Ideje volna betiltani.
36
Spanyolország, a mórok területe volt. Nem is felejtik el soha.
Sőt. Biztosak abban, hogy továbbra is az övék, csak egy kis szünet volt a kereszténység.

"A moriszkók beolvaszthatatlanok maradtak. Vidéktől függően, egy, két, három évszázadon át, megmaradtak a hajdani móroknak. Mindent megőriztek: ruházatukat, vallásukat, nyelvüket, bezárt házukat, mór fürdőiket. Elzárkóztak a nyugati kultúra elől, s ez a vita lényege." Fernand Braudel történész
sentinel216
Csak azt nem értem, hogy akkor Európában minek háborognak, ha megtiltják a burkát. Ráadásul ők akarják diktálni az itteni szokásokat, öltözködést, étkezést. Templomokat akarnak, de focicsapat nem viselheti a mezén a keresztet. Rá kell jönni végre, hogy hódítani akarnak, nem beintegrálódni.
verőce21
@36: (14:08) Kb. ugyanez a helyzet Magyarország és az Iszlám vonatkozásában is, mint Spanyolországgal kapcsolatban észrevételezel.
Most cca. 1500-at írunk újra mi magyarok történelmi léptékben. 20-25 év múlva eláraszthatnak bennünket az arabok, és a Nyugat magára hagyja, feláldozza Magyarországot, Balkánt, mint 500 éve. Kísérteties ez a "fegyvertelen beszivárgás", mint 1541-ben Budára. -:(
(Vajon mit tesznek majd akkor a lipsik és a Migration Aid? Őket csak kitömik? Vagy kenik majd az araboknak a vajaskenyeret?)
36
@verőce21: Talán közhelynek, vagy klisének tűnik, de a történelem megismétli önmagát.
Szomorú azt látni, hogy az ember, alapjában véve, fejlődésképtelen. Pl. Davosban, pár napja, a "világ elit" kijelentette, hogy minden a legnagyobb rendben van gazdaságilag. Jó dolog a globalizáció. Annak ellenére, hogy az Oxfam jelentés szerint, a világ 8 leggazdagabb emberének birtokában van, a világ szegényei felének a jövedelme.(Amit nem kap meg.) Ez így volt, száz évvel ezelőtt is.: Korábban is.:(

Az a döbbenet, hogy az ember, önmaga, nem fontos. Azért, viszont a kis embert teszik felelőssé, ha nem vesz fel hitelt, nem vásárol, beteg lesz, éhezik és fázik.

A vallási, kultúrális külömbségeket pedig, teljesen negligálják az elitek. Csak a nagy globális ember massza ma a lényeg és az abból húzható haszon.:(
36
@verőce21: Öntudatos nemzetek szintjén sem változott semmi.
Oroszország: A társadalom, a gazdaság, vezetése ismét egy ember, Putyin kezében öszpontosul, már 17 éve.(Jelcin is teljhatalmú volt, de alkoholista és kapzsi is) Volt amikor, a cárok voltak élet és halál urai, ma egy öltönyös ember.(Okos ember) Putyin.(Az ortodox vallás pedig, prioritás az állam számára)

Kína: Idén először vett részt a davosi konferencián a kínai miniszterelnök, aki kijelentette, hogy a Kínai Népköztársaság kész átvenni a globalizált gazdaság irányítását! Ezt, azzal indokolta, hogy a kínai nép kitartása, szorgalma és a !figyelem! a Kínai Kommunista párt, gazdasági előrelátása eredménye.
(Egyébként Kína, ma a kommunizmus jelszava alatt/mellett, de visszatért a császári időkben vallott és gyakorolt, Taoizmushoz)
Ma, a Kína és Anglia között, hetente 5 millió font értékű árút szállító, Selyem Út vasút, mozdonyát elkeresztelték a "Keleti szél, győzedelmeskedik a nyugati szél fölött"-re.
Nem kicsit beszédes az elnevezés!

Törökország: Erdogan ismét teljhatalmat ér el az országban. Talán nem ugyanez volt a szultánok idejében?!(A muszlim vallás pedig, ismét nemzeti prioritás)

Ezek után, persze hogy az angolok, amerikaiak is azt mondják, ismét nemzeti szinten, nagynak kell lenniük.

Csak Brüsszel meg, néz, mint hal a szatyorban. Se, nemzeti öntudat. Se vallás és kultúra.:(
verőce21
@36: (14:53) A levezetésed alapján felmerül, a gazda(g)sági koncentrációt követi a politikai koncentráció is a világban! :)
36
@verőce21: Igen. Nagyon érdekes, a változatlanság, de a nemzeti öntudatra ébredés szélesedése is, egyre több országban.
36
@verőce21: Trump kijelentései közül, egyébként számomra pl."a NATO régi", egyértelmű. Egyenesen kimondta, hogy tessék már, minden NATO tagnak megemberelnie magát és állítsa és szerelje fel már mindenki a saját hadseregét(elsősorban amerikai fegyverekkel, mögöttes célzás:)). Tehát. Próbáljon már mindenki kiállni, önmagáért. Nagyon helyes.
verőce21
@36: (15:37) "Szart ér a harag, hatalom nélkül!"
Hááát, azt nem látom szükségesnek, hogy most minden állam fegyverkezzen, hiszen a kisebbek ebben a versenyben úgyis vesztesek lennének. De kétségtelen, hogy Magyarországot a mostani vándoroltatás jelentős katonai kiadásokra kényszeríti.
Nem így azokat az országokat, ahová bevonultak az amerikaiak.
quadrocopter
@36:

Nosza, mesélj kissé bővebben, hogy miért " Se, nemzeti öntudat. Se vallás és kultúra."?
36
@quadrocopter: :)Miért?!
Mert a II. Világháború után, az olaszba belenevelték, ha kimondja olasz, akkor fasiszta. A német, ha kimondja, német, akkor náci. A francia csak azt mondhatja, a köztársaság tulajdona vagyok, minden más a "felviágosodás" előtti idő, csökevénye. A kelet-európai, falu, hagyomány szétverést és bolsevik vallás üldözést pedig, azt gondolom, nem kell részleteznem.
quadrocopter
@36:

Igen? És mi támasztja alá ezt? Csak azért mert van két nációból is ismeretségem, elég közeli, olasz és német! Soha semmilyen módon nem éreztették velük, hogy "trágyanép" mert közülük kerültek ki az elmeteg duce és a mégmarhább Führer! A német hangos jókedv és a mediterrán derű egyáltalán nem téged támasztanak alá!
Ami a bolsevik vallási üldöztetést illeti, az annyira qrwára kemény lehetett, hogy azonnal feléledt '90 után még Oroszországban is, nemhogy nálunk! Mintha a kádári időkben is jártak volna szabadon templomba, az ateizmus nem üldöztetés eredménye, mert a mély hívőt semmi sem fogja eltántorítani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.