Magyarország a 2021-es és a 2023-as női kézilabda-világbajnokság rendezési jogát sem kapta meg a nemzetközi szövetségtől (IHF).

A szövetség párizsi tanácsülésén úgy döntöttek, a 2021-es tornának Spanyolország öt városa – Granollers, Badalona, Lleida, Tarragona és Castellón – ad otthont, a 2023-as vb-t pedig Dánia, Norvégia és Svédország rendezi közösen, de a pontos helyszíneket még nem határozták meg.

A spanyolok egyetlen ellenfele a magyar pályázat volt, a skandináv trió pedig a magyarok és az oroszok beadványával szemben nyerte el a lehetőséget.

"A prezentációnk jól sikerült, jónak tartottuk a koncepciónkat, és a felkérés miatt is nagyon bizakodóak voltunk"

- nyilatkozta az MTI-nek Horváth Gabriella, az MKSZ nemzetközi igazgatója, az európai szövetség végrehajtó bizottságának tagja.

Hozzátette, egyelőre nem tudják, mi áll a magyarok számára kedvezőtlen döntés hátterében.

"Nagyon csalódott vagyok, mert sok munkát fektettünk bele, és úgy érzem, nem rajtunk múlt a siker. Akikkel beszéltem, szimpatizáltak velünk, végül mégis más lett a szavazás kimenetele"

- nyilatkozta Horváth.

Magyarország 1982-ben és 1995-ben rendezett női világbajnokságot (utóbbit Ausztriával közösen), 2004-ben és 2014-ben pedig Európa-bajnokságot (utóbbit Horvátországgal együtt).

Idén decemberben Németország, 2019-ben pedig Japán ad otthont a világbajnokságnak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Nem kellett volna elvinni Kocsis Mátét.Ha nem volt ott,még nagyobb a baj,mert akkor már a híre is elegendő volt arra,hogy elriassza a döntéshozókat Magyarországtól.
namihami
Az IHF szervezői és vezetői eljöttek, körülnéztek és pánikszerűen elmentek. Felmérték a helyszíneket, közlekedési lehetőségeket, szállás- és edzéshelyeket és döntöttek. Vajon mi okuk lehetett arra, hogy mégse minket választottak?
namihami
Lehet, hogy még a vizes VB-vel kapcsolatos iratokba is bele-beletekintgettek? Akkor végképp nem értem, hogy miért utasítottak el minket!
Eladott Ország
Azért bukták el a rendezést, mert hiányzott olyan nagy kaliberű szélhámos mint a nemzetközi úszószövetség (FINA), egyik alelnöke Gyárfás, Water Willys maffiózó valamint a honi szervezőbizottság élén Gyárfás Tamás és Seszták Miklós társelnökök és a díszes tagsággal: Pintér, Szijjártó, Varga, Balog, Tarlós, valamint Fürjes Balázs kormánybiztos NER tagok.
Már csak az nemzetközi szövetséget (IHF) kell leváltani, meg a magyar népet.
Lepényleső
Valamit akkor is kitalálnak a sanyargatásra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.