Martin Klizan négy játszmában legyőzte Balázs Attilát a Szlovákia-Magyarország tenisz Davis Kupa-párharc pénteki első mérkőzésén Pozsonyban, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

A sorozat honlapjának beszámolója szerint a négyéves kihagyás után visszatért Balázs Attila (284. a világranglistán) a 2 óra 40 perces meccsnek csupán a harmadik játszmáját tudta megnyerni, amelyben kétszer is elvette a hazai teniszező (36.) adogatójátékát. Davis Kupa-mérlege 13 győzelem és 8 vereség.

A második egyest Fucsovics Márton (159.) nem Lukas Lackóval (108.) játssza, aki megbetegedett, ellenfele így Jozef Kovalík (115.) lesz.

A magyar válogatottból hiányzik Nagy Péter, az utóbbi két év Davis Kupa-hőse ugyanis az Egyesült Államokban készül a február 20-án kezdődő Delray Beach-i ATP-tornára. A csapattal tartott ugyanakkor vendégként Piros Zsombor, aki szombaton megnyerte az Australian Open juniorversenyét.

A két gárda egyetlen, tavaly júliusi mérkőzésén a magyarok 3-0-ra kikaptak Budapesten.

Előzőleg a magyarok márciusban bravúrral, 3-2-re legyőzték az izraelieket a Városligetben, ezzel biztosították bennmaradásukat a zóna I-es csoportjában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.